torstai 28. elokuuta 2014

Juustokakku / saksalainen rahkakakku



 Valmistusaika 30 min., paistoaika 55-50 min



Pohjaa varten

200 g vehnäjauhoa
100 g sokeria
1 vaniljasokeria
1 muna
75 voita tai margariinia

Sekoita kaikki aineet, tee kiinteä taikina. Täytä kakkuvuoka siten, että pohjan lisäksi reunoille tulee taikinaa noin 2 cm korkeudelle. 

Täytteeseen

1 kg maitorahkaa
2 dl sokeria
1,5 dl öljyä
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 tl sitruunamehua
½ l maitoa
1 pussi vanukasjauhetta –  siis 40 g perunajauhoa, tärkkelystä

Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada seos vuokaan pohjan päälle. Paista 200°C  55 - 65 minuuttia. Jos et halua tummaa pintaa, peitä kakku uunissa alumiinipaperilla. 

Anna jäähtyä, ennen kuin otat kakun vuoasta. Parhaalta kakku maistuu päivän - parin päivän kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti