perjantai 11. heinäkuuta 2014

Elintasopakolaisuus

Kopioin tähän suoraan Reijo Siipolan lukijankirjoituksen "Puolueet ja maastapako", joka on julkaistu Keskipohjanmaassa 18.6.2014.

Me keskustelemme maahanmuutosta jonain kamalana asiana Suomelle, eikä kukaan ajattele, miten me itse olemme sisäsokeita eli itse aiheutamme itsellemme sen, että  Ihmiset eivät pääsääntöisesti noudata muuta kuin omaa etuaan, eivätkä suomalaiset mitenkään tästä poikkea. Entäpä, jos muut maat olisivat evänneet suomalaisten maahantulon? Eivät tehneet niin, sillä maahan tulleet kasvattivat maan elintasoa  - poikkeuksetta. 






Puolueet ja maastapako

Heimo Linnan kirjoitus (Kp 14.6.) alkoi huolen ilmaisulla Suomessakin kehittyvästä pakolaisuudesta. Linna halusi, että yritämme vaikuttaa asiaan seuraavissa vaaleissa äänestämällä tiettyä puoluetta. 

Pakoa Suomesta on tosiaan tapahtunut. Puolueiden vaikutusta siihen voi yrittää selvittä historian avulla. 

1800-luvun jälkipuoliskolla alkoi elintasopakolaksia muuttaa Atlantin taakse. Äänestäjiä nuoleskelemassa meillä taisi tuolloin olla vain kaksi kielipuoluetta. Vasta vuosisadan vaihteen tienoilla perustettiin SDP ja pian myös Maalaisliitto. Siirtolaisuus valtameren taakse jatkui. 

Kansallinen Kokoomus perustettiin vuonna 1918. Samana vuonna pakolaiset perustivat Moskovassa SKP:n.

Kallion hallitus vangitutti vuonna 1923 Suomen kommunistien johtavat henkilöt. Pakolaisuutta suuntautui Neuvostoliittoon. 

Sotien jälkeen Kommunistinen puolue rekisteröitiin ja IKL lakkautettiin. SKDL perustettiin vuonna 1944.

Äärivasemmisto pääsi mukaan politiikkaan 1945 vaaleissa. Työväestön muutto Ruotsiin alkoi. 

1950-luvulla SKDL:stä tuli suurin puolue eduskuntapaikoilla mitattuna. Kekkonen tuli presidentiksi. Alkoi hyvinvointiyhteiskunnan rakentaminen. Työttömiä alettiin lähettää siirtotyömaaleireille. Muutto Ruotsiin lisääntyi. 

1960-luvulla pääministeri oli useimmiten Maalaisliitosta. Kekkonen jatkoi presidenttinä. 

Myös pientalonpoikien puolue nousi voimalla, ja pian taisi viimeinenkin pienviljelijä joutua lyömään laudat ikkunoihin ja lähtemään Ruotsiin. Maaseutu autioitui. Maalaisliitto muutti nimensä keskustapuolueeksi.

Kokoomus oli pitkään hallitusboikotissa. Nyt kun se suurimpana on ollut pääministeripuolue, teollisuutta pakenee maasta ja varakkaapaa väkeä lähtee veropakolaisiksi.

Kykymme vastata kaikkiin ongelmiin maastapaolla on puoluekentässä jokseenkin yksimielisesti huomioitu myös osaksi puolustuspolitiikkaa. Tarvitsee vain liittoutua Ruotsin kanssa ja lukea pakkoruotsia. 

Historia näyttää osoittavan, että kukin puolue on ajanut maanpakoon nimenomaan omaa peruskannattajakuntaansa. Tarvitaan parempi vaalivaltti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti