Taikina:
250 g
vehnäjauhoa
150 g
voita
100 g
sokeria
1 kananmunan
keltuainen
hyppysellinen
suolaa
Täyte:
50 g
jauhettua mantelia
100 g
sokeria
1 kg
raparperia
hieman
sitruunankuorta
2 dl kermaa
2 kananmunaa
vaniljasokeria
rasvaa
kakkuvuoan rasvaamiseen
Sekoita jauhot, voi, sokeri, munankeltuainen ja suola kylmin käsin
murotaikinaksi. Laita folioon ja puoleksi tunniksi lepäämään jääkaappiin. Sen
jälkeen kauli ja levitä taikina rasvattuun vuokaan (24-26 cm).
Sekoita
mantelien joukkoon 2 ruokalusikallista sokeria ja levitä se taikinan päälle.
Leikkaa
raparperi pieniksi palasiksi. Sekoita niiden joukkoon loput sokerista sekä
raastettu sitruunankuori ja levitä vuokaan. Laita vuoka alimmalle (!) ritilälle
uuniin 200-220 asteeseen, ja paista noin 20 minuuttia.
Sekoita
munat ja kerma ja vaniljasokeri ja levitä vuokaan. Siirrä vuoka keskelle uuniin
ja jatka paistamista 180 asteessa vielä 10-15 minuuttia, kunnes pohja on ruskea
ja munaseos hyytynyt.
Kakku
maistuu parhaimmalta tuoreena, vielä vähän lämpimänä ja kermavaahdon kera.
Saksalaisissa resepteissä kaikki aineet on merkitty grammoina. Suomalaista desilitran mittaa ei Saksassa tunneta.
Tässä avuksi:
1 dl vehnäjauhoja = 65 g
1 dl vehnäjauhoja = 65 g
1 dl sokeria = 85 g
Sunnuntaisin anoppini tarjoili vierailleen herkkuja - siis kakkuja. Ja hyviähän ne saksalaiset kakut. Äitini ja tätini katselivat kaihoisasti voileipiä, joita talossa toki myös oli: "Ei ne meille niitä raaski antaa..."
Sunnuntaisin anoppini tarjoili vierailleen herkkuja - siis kakkuja. Ja hyviähän ne saksalaiset kakut. Äitini ja tätini katselivat kaihoisasti voileipiä, joita talossa toki myös oli: "Ei ne meille niitä raaski antaa..."
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti