perjantai 4. heinäkuuta 2014

Helppo raparperikakku


Taikina:
250 g vehnäjauhoa
150 g voita
100 g sokeria
1 kananmunan keltuainen
hyppysellinen suolaa
Täyte:
50 g jauhettua mantelia
100 g sokeria
1 kg raparperia
hieman sitruunankuorta
2 dl kermaa
2 kananmunaa
vaniljasokeria
rasvaa kakkuvuoan rasvaamiseen

Sekoita jauhot, voi, sokeri, munankeltuainen ja suola kylmin käsin murotaikinaksi. Laita folioon ja puoleksi tunniksi lepäämään jääkaappiin. Sen jälkeen kauli ja levitä taikina rasvattuun vuokaan (24-26 cm).

Sekoita mantelien joukkoon 2 ruokalusikallista sokeria ja levitä se taikinan päälle.

Leikkaa raparperi pieniksi palasiksi. Sekoita niiden joukkoon loput sokerista sekä raastettu sitruunankuori ja levitä vuokaan. Laita vuoka alimmalle (!) ritilälle uuniin 200-220 asteeseen, ja paista noin 20 minuuttia.

Sekoita munat ja kerma ja vaniljasokeri ja levitä vuokaan. Siirrä vuoka keskelle uuniin ja jatka paistamista 180 asteessa vielä 10-15 minuuttia, kunnes pohja on ruskea ja munaseos hyytynyt.

Kakku maistuu parhaimmalta tuoreena, vielä vähän lämpimänä ja kermavaahdon kera. 



Saksalaisissa resepteissä kaikki aineet on merkitty grammoina. Suomalaista desilitran mittaa ei Saksassa tunneta. 
Tässä avuksi:
1 dl vehnäjauhoja =  65 g
1 dl sokeria = 85 g 

Sunnuntaisin anoppini tarjoili vierailleen herkkuja - siis kakkuja. Ja hyviähän ne saksalaiset kakut. Äitini ja tätini katselivat kaihoisasti voileipiä, joita talossa toki myös oli: "Ei ne meille niitä raaski antaa..."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti