tiistai 23. tammikuuta 2018

Baijerilainen omenastruudeli

Ei aina politiikkaa. Chistineltä Baijerista tuli tällainen viesti. Minun mielestäni tähän sopii mukavasti kaveriksi vaniljakastike... Apfelstrudel kuten muutama muukin makea ruoka kuten riisipuuro kanelin ja sokerinkanssa tai pannukakku on Etelä-Saksassa usein myös pääruoka.




Baijerilainen omenapiirakka

Taikina:
250 g vehnäjauhoa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
lämmintä vettä, jos tarvitaan

Täyte:
200 g hapankermaa
1,5 kg omenia
100 g sokeria
1 kanelia
n. 2 dl kermaa

Sekoita taikinan ainekset, parhaiten haarukalla, vaivaa taikina ja työstä sitä työalustalla, kunnes se on tasainen ja kiiltävä. Anna vetäytyä puoli tuntia lämmitetyssä kulhossa liinan alla. Laita taikina sitten jauhotetulle liinalle, kauli se suureksi neliöksi ja vedä se hyvin ohueksi käsillä taikinan alta muotoillen. Sivele se sitten hapankermalla, levitä hienoksi leikatut omenat sen päälle ja lopuksi kanelisokeri. Huom! jätä täyttämättä reunoilta noin 3 cm ja päästä n. 10 cm. Kääri taikina liinan avulla tiukaksi rullaksi ja aseta voideltuun vuokaan. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia, kaada päälle kermaa ja paista vielä toiset 20 minuuttia.

Hyvää ruokahalua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti