Baijerilainen omenapiirakka
Taikina:
250 g vehnäjauhoa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
lämmintä vettä, jos tarvitaan
250 g vehnäjauhoa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
lämmintä vettä, jos tarvitaan
Täyte:
200 g hapankermaa
1,5 kg omenia
100 g sokeria
1 kanelia
n. 2 dl kermaa
200 g hapankermaa
1,5 kg omenia
100 g sokeria
1 kanelia
n. 2 dl kermaa
Sekoita
taikinan ainekset, parhaiten haarukalla, vaivaa taikina ja työstä sitä
työalustalla, kunnes se on tasainen ja kiiltävä. Anna vetäytyä puoli tuntia
lämmitetyssä kulhossa liinan alla. Laita taikina sitten jauhotetulle liinalle,
kauli se suureksi neliöksi ja vedä se hyvin ohueksi käsillä taikinan alta
muotoillen. Sivele se sitten hapankermalla, levitä hienoksi leikatut omenat sen
päälle ja lopuksi kanelisokeri. Huom! jätä täyttämättä reunoilta noin 3 cm ja
päästä n. 10 cm. Kääri taikina liinan avulla tiukaksi rullaksi ja aseta
voideltuun vuokaan. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia, kaada päälle kermaa ja
paista vielä toiset 20 minuuttia.
Hyvää
ruokahalua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti