tiistai 22. huhtikuuta 2014

Hampuri. Hansakaupungin kattojen yläpuolella


Jos pääsee katselemaan Hampuria lintuperspektiivistä, näkee uusia asioita. 
Lähde purjelennolle 
Bobergin dyynien luonnonsuojelualueen purjelentokentellä voi kokeilla purhelentoa kahdenkin seuran mukana. Siitäkö uusi harrastuksesi? Joka tapauksessa nautit maisemista Elben ja Hampurin yläpuolella. 
Lähempiä tietoja:  
Baari 20up
sijaitsee EMPIRE RIVERSIDE –hotellin 20. kerroksessa. Siellä 90 metrin korkeudessa ja seitsemän metriä korkeiden panomaamaikkunoiden läpi voi katsella auringonlaskuja Alter-järvellä ja touhuja ja tapahtumia satamassa. Tarjolla on shamppanjacocktaileja, karibialaisia luomuksia, aperitiiveja ja myös alkoholittomia juomia. Toivotaan, että vierailijat pukeutuisivat kevyen juhlavasti. 
Info: Bar 20Up

Kuumailmapallo HighFlyer

HighFlyer –kuumailmapallo leijuu 150 metrin korkeuteen suoraan Deichtorhallin edessä, aseman lähellä. Tämä maailman suurin kuumailmapallo on samalla Hampurin korkein näköalapaikka. Sieltä näkyvät Hampurin keskusta, satama ja Alster-järvi. Hyvällä ilmalla pallo nousee joka päivä 10:00 – 22:00 välisenä aikana, yksi nousu kestää noin 15 minuuttia ja maksaa lippuryhmästä riippuen 8 – 15 euroa. .

Info: HighfFyer
Docklandin kattoterassi

Docklandin melkein 500 neliömetriä suurelta kattoterassilta näkee hyvin sataman. Sinne pääsee nousemaan ulkoportaita pitkin. Rakennus sijaitsee suoraan Hampurin sataman sisääntulon alueella. Rakennus näyttää muotonsa takia laivalta. Se valmistui 2005, suunnittelija oli hampurilainen arkkitehti Hadi Teherani.

Mikaelin kirkko yöllä
Totta kai Hampurin suuren Mikaelinkirkon 132 metriä korkeasta tornista näkee kauas. Mutta joko tiesit, että sinne pääsee myös yöllä? (Joka päivä 20:-23:00, paitsi ei sunnuntaisin eikä pyhäpäivinä).
Info:
Michel bei Nacht
(Kuva: hamburg.de)


 


ViewPoint
ViewPoint on „liikkuva“ näköalatorni HafenCityssä, eli se seisoo siellä milloin missäkin. Se on 13 metriä korkea, oranssinvärinen ja muistuttaa ulkomuodoltaan sataman nostureita tai sukellusveneen periskooppia. Ylös mahtuu samanaikaksesti 25 henkilöä.

Info: ViewPoint

 
Campari Lounge, Hotelli The George Hamburg
Laskeva aurinko värjää Alster-järven erikoiseen valoon. George-hotellin kattoterassilla voi ihailla maisemaa samalla kuin nauttii iltajuomastaan.
Info: Campari Lounge


 

 

Näköalaterassi Planetarium
Planetariumin näköalaterassi on remonttinsa jälkeen avattu uudelleen tämän vuoden alussa.
Info: Planetarium
  


Paternoster ja Grindel-tornitalon kahvila
Grindel-tornitalossa Eimsbüttelin kaupunginosassa on paternoster, joka on nykyisin hyvin harvinainen hissi. Kokeile! Rakennuksen 12. kerroksessa sijaitsee yleisökanttiini „Cafeteria 66.“  Sieltä näkee koko läntisen Hampurin. 
Info: Cafeteria 66

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti