maanantai 3. kesäkuuta 2019

Pelon politiikkaHuolimatta eri populistipuolueiden yhteyksistä Venäjään myös Perussuomalaiset hakevat yhteyttä toisten EU-maiden populistipuolueisiin. Tosin nykyinen heikko menestys EU-vaaleissa ja eri maiden populistipuolueiden erimielisyys eli juuri se nationalismi ei takaa menestystä heidän pyrkimyksissään kaataa Euroopan Unioni. 


Kansallisaate, nationalismi, on ristiriita sinänsä. Se on muuten maailman laajimmalle levinnyt aate. Kaikki haluavat olla samanlaisia egoisteja… se on sitä samaa, että kaikki haluavat olla individualisteja, mutta osoittavat sen tekemällä samoja asioita ja pukeutumalla samalla tavalla. 

©Der Spiegel nro 22, 25.5.2019


Nationalismi on aina kukoistanut pelon, epävarmuuden ja yhteiskunnallisen siirtoliikkeen ilmapiirissä, jollaista globalisaatio sekä maailman taloudelliset, kulttuuriset ja poliittiset muutokset voivat aiheuttaa.

©Der Spiegel nro 22, 25.5.2019Olemme maahanmuuttajaryhmissä hakemalla hakeneet aitoa ”suomalaisuutta”. Suomalaisuus on tämänhetkisen tietoni mukaan se, mitä suomalaiset ovat aikojen kuluessa muualta lainanneet ja koostaneet omakseen.  Meidän onneksemme olemme omaksuneet länsimaisen ideologian, mutta senkin olemme lainanneet. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti