keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Kaksinaismoraalia


Kerran viikossa käyn kuoroharjoituksissa, nykyisin laulan Kuokkalan seurakunnan kantaattikuorossa. Lauluharrastus voimaannuttaa, sitä asiaa on myös paljon tutkittu ja tutkimukset sen vahvistavat. Harjoituksissa keskustelemme varsin harvoin yksityisistä asioista, enkä siellä ole itseäni mainostanut. 

Tänään harjoituksissa kuitenkin mainitsin, että minut on kutsuttu televisiopaneeliin. Siitäkös kuorokaverini sai kimmokkeen ja tuohtui kokonaan siitä, että niin monet jo eduskuntaan valitut ovat ehdokkaina myös eurovaaleissa. Hänen mielestään sellainen on väärin, jollei peräti petos. 


Ja voin vain sanoa, että näin minäkin asian näen. Helsingin sanomat uutisoi: ” Toukokuun lopulla pidettävissä europarlamentin vaaleissa on ehdolla yhteensä neljätoista kansanedustajaa. He pyrkivät siis EU-parlamenttiin, vaikka heidät juuri valittiin kansanedustajiksi.” Tähän ei yhtään auta se, että jotkut ehdokkaat ovat etukäteen ilmoittaneet, että ovat ehdolla mutta eivät lähde europarlamenttiin.

Näillä ehdokkailla ei ole edes mitään tarkoitusta mennä europarlamenttiin, heidän tehtävänsä on kalastella ääniä ihmisiltä, joiden äänimäärä siitä syystä tulee olemaan kohtuuttomasti paljon pienempi kuin mitä se ilman näitä kahdella hevosella ratsastavia ehdokkaista olisi. Heidän tilalleen sitten nousee puolueesta joku muu, jota ei äänestetty. 

Olen sitä mieltä, että tuollainen toiminta pitäisi kieltää. Millaisina hölmöinä puolueet suomalaisia äänestäjiä oikein pitävät ja miten tuollainen ehdokas saattaa sanoa edustavansa demokratiaa?
Onko meidän demokratiamme niin heikoilla, että puolueet tarvitsevat nimiä – jo valittuja tai muuten tunnettuja nimiä kuten laulajia tai urheilijoita riveihinsä? Eikä kai eduskuntaan sentään mennä jääkiekkoa pelaamaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti