keskiviikko 25. toukokuuta 2022

Helatorstai ja isänpäivä samana päivänä?

Kuten joka vuosi, Kristuksen taivaaseenastumisen päivä ja isänpäivä Saksassa osuvat samalle päivälle. Onko näiden kahden juhlatapahtuman välillä jokin yhteys?

40 päivää

Kristityt viettävät torstaina, kuten joka vuosi, helatorstaita eli Kristuksen taivaaseenastumisen päivää - aina 40 päivää pääsiäissunnuntain jälkeen, koska Raamatussa sanotaan, että Jeesus Kristus näyttäytyi apostoleille 40 päivän ajan ylösnousemuksensa jälkeen, ennen kuin hän nousi taivaaseen. Ja kuten joka vuosi, isänpäivää vietetään Saksassa  samana päivänä. Mitä tekemistä näillä kahdella tapahtumalla on toistensa kanssa?

 

Juopottelu

Mielipiteet vaihtelevat siitä, onko taivaaseenastumisen päivän ja isänpäivän välillä todella yhteys. Kirkon aikakirjoista käy kuitenkin ilmi, että jo 1600-luvulla jotkut taivaaseenastumisen päivän kulkueet päättyivät juopotteluun, kuten nykyään isänpäivänä on tapana. Ennen koronapandemian puhkeamista isänpäivänä 2019 sattui Saksan liittovaltion tilastokeskuksen mukaan enemmän alkoholionnettomuuksia kuin minä tahansa muuna päivänä vuodessa.

 

Mitä isänpäivänä tapahtuu?
http://pipa01.blogspot.com/2010/05/isanpaiva-on-helatorstaina.html

 

Vanhat isät

Isänpäivänä kannattaa myös tarkistaa juhlivien herrojen harmaantuvat hiukset ja ulkonevat rypyt, sillä isät ovat Saksan tilastokeskuksen lukujen mukaan keskimäärin vuosi vuodelta vanhempia ensimmäisen lapsensa syntyessä - ja kolme vuotta vanhempia kuin naiset. Vuonna 2020 isät olivat keskimäärin 33,2-vuotiaita ensimmäisen lapsensa syntyessä, viisi vuotta aiemmin he olivat vielä puoli vuotta nuorempia. Se jättää heidät silti kauas Bernie Ecclestonen taakse - brittiläisestä yrittäjästä tuli isä kaksi vuotta sitten 89-vuotiaana. Pikku Ace on nuorempi kuin Ecclestonen lapsenlapsenlapsenlapsi.

 

Bernie Ecclestone kuvattuna syksyllä 2019 Venäjällä.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti