perjantai 19. heinäkuuta 2013

Hedelmäpuita “Vanhassa maassa” (Altes Land)
 Tervetuloa! Kyltti Francopissa, Hampurissa

Altes Land on osa Elben suiston suomaata, joka sijaitsee Elben eteläpuolella Niedersachsenin osavaltiossa. 


Minä asuin mm. Horstissa, joka sijaitsee Itzehoen ja Elmshornin välissä. Elben pohjoispuolen osavaltio on Schleswig-Holstein, oikealla Hampuri, joka sekin on oma osavaltionsa.
Vuonna 2012 Niedersachsenin osavaltio nimitti seudun kulttuurimaisemaksi ja haki UNESCO:n maailmanperintökohteeksi. Päätökset tästä tosin tulevat vasta vuosien kuluttua.
Seutu on kuuluisa hedelmäpuistaan, keväällä niiden kukinnasta ja kesällä ja syksyllä hedelmäjuhlistaan. Keväällä kirsikkapuut kukkivat valkoisena ja vähän myöhemmin omenapuut vaaleanpunaisena, ja syksyllä puiden oksat taipuvat hedelmiensä painosta. 

 
 
Seudulla kasvaa hedelmäpuita 10.500 hehtaarin alueella, mikä on Keski-Euroopan laajin yhtenäinen hedelmäpuualue. Seudulla kasvaa paitsi kirsikkaa ja omenaa, myös päärynää ja luumua. Arvannette, miten monta mehiläistä on liikenteessä – ja miten tärkeitä ne ovat…
Arvannette myös, miten monta kyläjuhlaa seudulla on… Ja on kyläjuhlissa hauskojakin kilpailuja, niitä ei ole vain Suomessa: kirsikansiemenien sylkykilpailu… :-)

Oikeastaan minun olisi pitänyt kirjoittaa Bodensee-festivaalista ja Konstanzin järviyön juhlasta (Seenachtsfest) sekä niistä lukuisista muista kylä- ja kaupunkijuhlista, joita Saksassa on, ja joissa olen itse ollut mukana. Mutta kun niitä on niin tuhottoman paljon. Ei siis vain Oktoberfest, joka taitaa olla ainoa jonka suomalaiset tuntevat! Niitä on isoja ja pieniä, ja jokaisen päättää mahtava ilotulitus. Kesällä Saksa on oikea paratiisi. Ja ennen joulua sitten ne joulumarkkinat. Jokaisessa kaupungissa. Voi onnea...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti