lauantai 22. elokuuta 2020

Nolla pilkku kaksi neljä prosenttiaPuoli yhdeltätoista aurinkoisena lauantaiaamuna kävikin näin. Kaikki Saksan tuulivoimalat yhdessä saivat aikaan tämän tuloksen:

Maalla ja merellä, Flensburgin ja Friedrichshafenin välillä, siis pohjoisesta etelään sekä Borkumin ja Rügenin välillä, siis lännestä itään, kolmensiipiset tekivät parhaansa ja tuottivat kaikki yhdessä 0,24 prosenttia nimellistehostaan. Asennetusta 61,5 gigawatin kapasiteetista tuotettiin sähköä yhteensä 153 MW. Kuitenkaan ei vielä ole kuultu eikä mistään saatu lukea ennätyksestä, niin kuin ennätyksistä yleensä uutisoidaan, niin tässä näette nyt vuoden negatiivisen ennätyksen, kuvattuna kauniilla grafiikalla: 


Kaikkien tuulivoimaloiden tuotto yhdessä oli lähes nolla.
Jotta ymmärtäisitte tätä saavutusta paremmin, olemme listanneet tähän kaikki ennätykset viimeisten 10 vuoden ajalta:

Kunniagalleria

Tuulivoimaloiden lukumäärä on karkeasti sanottuna kaksinkertaistunut viimeisen 10 vuoden aikana, ja lisärakentamista on valtakunnallisesti ajettu eteenpäin. Matematiikan lakiin 

n x 0
= 0
se ei kuitenkaan ole mitenkään vaikuttanut. Jos voimaloiden määrä kaksinkertaistettaisiin toisenkin kerran, saataisiin saman säätilan vallitessa noin 0,125%:n negatiivinen ennätys. Jos taas tuulisi paljon, verkon vakaus olisi vieläkin vaikeampaa ylläpitää ja odotettavissa olisi negatiivisia sähkön hintoja. 

Jos joku arvioi, että tuulivoiman nopeutettu lisääminen on erittäin tärkeää energiakäänteelle ja siksi perusteltujen oikeustoimien ja vastalauseiden rajoittaminen on sen vuoksi välttämätöntä, niin tätä ”kunniagalleriaa” katsoessa tuollainen arvio vaatii runsaasti röyhkeyttä - tai tietämättömyyttä ja ymmärtämättömyyttä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti