lauantai 28. tammikuuta 2017

Viranomaiset haluavat sulkea tuulipuiston onnettomuuden takia


Grischow’ssa Strahlsundin lähellä Pohjois-Saksassa katkesi 70 metriä korkea tuulivoimala 25 metrin korkeudesta joulukuun alussa. Tonneja painavat osat kaatuivat pellolle. Kukaan ei loukkaantunut.26.01.2017


Mecklenburg-Vorpommernin toimivaltainen ympäristöviranomainen on vaatinut tuulivoimayhtiötä sulkemaan kaikki voimalat heti. Strahlsundissa sijaitseva valtion maanviljely- ja ympäristövirasto on määrännyt lopettamaan toiminnan, tiedottaja ilmoitti torstaina.Tuulivoimayhtiö oli todennut, että katkeamisen syy johtuu tornin ensimmäisen ja toisen osan välillä olevasta liitoksesta ja ilmoittanut, että muiden 20 tuulipuiston myllyjen teho pudotetaan varmuuden vuoksi 50 prosenttiin. Näin ilmoitettiin myös viranomaisulle. Tuulipuisto on 16 vuoden ikäinen. Näiden tuulvoimaloiden nimellistuotanto on 0,6 MW / voimala.

Materiaalin "väsyminen" saattaa toki olla syynä kaatumiseen, mutta on myös toinen mahdollisuus: riippusilloista tunnettu nk. Kármanin pyörrerata, johon riittää heikkokin tuuli. Tapahtumahetkellä paikalla tuuli oli erittäin kova ja puuskainen. 


Jäljelle jäi vain torso. Tuulivoimayhtiö on ryhtynyt oikeustoimiin viranomaisia vastaan. 

1 kommentti:

  1. Vihreät ja vihertävät tykkäävät tuulivoimasta, susista,karhuista, hanhista, merimetsoista,lokeista.

    Mutta eivät kuitenkaan oman nurkan tuntumaan

    VastaaPoista