tiistai 10. tammikuuta 2017

Laulu onnesta / Modern Talking reloaded

 

Jo 17 vuoden ajan kaksi miestä Plauenista ovat esiintyneet nimellä „Modern Talking reloaded“. He tekivät juuri kiertueen Suomessa. Aito Thomas Anders kuitenkin haluaa kieltää heiltä kaiken. Lieneekö tarpeellista? 

SVEN DOERING / DER SPIEGEL 10.12.2016
teksti (artikkelin alku ja lyhennellen): Takis Würger

Micha Beurich muuttuu Dieter Bohleniksi ja nousee Suomeen lähtevään koneeseen. Ammatikseen Beurich huolehtii Saksan oikeuslaitoksen toimeksiannosta ihmisistä, jotka eivät enää itse voi pitää huolta itsestään. Hänen toinen ammattinsa on muuttua Dieter Bohleniksi. Hänelle se on helppoa, sillä hän on juuri oikean näköinen: samanlainen massiivinen pääkallo, samanlainen paholaismainen hymy, samalla tavalla vaaleatukkainen. 

Beurich, 44, lentää yhdessä 53-vuotiaan Adré Brandin kanssa. Brand on DDR:ssä karjankasvattajaksi koulutettu ja näyttää samanlaiselta kuin Thomas Anders: hän on saman kokoinen, hänellä on samanlainen musta hiuskuontalo ja samanlaiset kauniit silmät. 

Beurich ja Brand ovat kotoisin Plauenista, Sachsenista. Yhdessä he ovat ”Modern Talking reloaded”. He ovat TributeBand, heidän esiintyessään taustalla soi taustamusiikki ja he laulavat sen päälle. He kiertävät Suomea ja laulavat Modern Talkingin lauluja. He tekevät niin, vaikka se voi olla heidän tuhonsa. 

Ensimmäisenä iltana mennään Seinäjoelle. Se on pikkukaupunki, josta bussinkuljettaja sanoo, että se on tunnettu siitä, että miehet osaavat käyttää puukkoa. 

Tämä bussinkuljettaja ei ole vain kuljettaja, vaan myös Suomen kiertueen manageri. Juristisista varovaisuussyistä kuskin nimeä ei tässä mainita, sillä hän ajaa bussia, mutta hänellä ei ole ajokorttia, ja aamiaiseksi hän syö mielellään kodeiinitabletin, joka on opioidi eli voimakas kipulääke. Sen lisäksi hänen mukanaan on naisystävä, Tania, joka on puolet nuorempi kuin hän itse ja jolla on olkapäässä hämmästyttävä tatuointi ja näyttää metsäkeijukaiselta. 

”Me laulamme livenä”, André Brand sanoo bussissa ja vetää auki Karjala-oluen, ”me esitämme oikean Trash shown. ”

 
Yleisön mielestä he ovat taikureita, jotka vievät yleisön takaisin nuoruusvuosiin…

Oikea Modern Talkingin Thomas Anders haluaa kaksi asiaa: 1. Modern Talking reloaded’in on otettava itselleen toinen nimi. Niin kaikki tietäisivät, että ei ole kyseessä alkuperäisen yhtyeen toinen tuleminen. 2. Beurichin ja Brandin on lopetettava alkuperäisen taustamusiikin soittaminen. Heidän tulee laulaa kokonaan itse. 

Vielä riitä on kesken. Brand on sitä mieltä, ettei Andersille tule mitään vahinkoa siitä, että hän ja Brand laulavat jossain suomalaisessa kylädiskossa. Laulaminen itse kuitenkin tuottaisi jo vaikeuksia. Laulujen säveltäjälle Dieter Bohlenille asia näyttää olevan yhdentekevä. Vaan jos oikea Modern Talkingin Thomas Anders voittaa mahdollisen oikeudenkäynnin, näille kahdelle käy huonosti... 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti