keskiviikko 18. elokuuta 2010

Jossittelua (Microsoft vs. General Motors)

Siteeraan taas vaihteen vuoksi Hans-Peter Zimmermannin uutiskirjettä
http://www.hpz.com/

Sinä olet elämäsi tärkein ihminen…
… koska sinä olet ainoa, joka on varmasti kanssasi alusta loppuun asti!

Zimmermann on sveitsiläinen yritysalan kouluttaja ja hypnoositerapeutti. Uutiskirje on joka kerran täynnä tietoa, ideoita, poimintoja elämän menosta, ja aina älykkäästi ja huumorintajuisesti. Viimeisimmän uutiskirjeen lopussa on seuraava, lainattu teksti.

………………………………

Vuonna 1998 Comdex-tietotekniikkamessuilla vertasi Bill Gates – niin sanotaan – tietokoneteollisuutta autoteollisuuteen ja antoi seuraavan lausunnon: ”Jos General Motors (GM) olisi seurannut tekniikkaa yhtä hyvin kuin tietokoneteollisuus, niin tänään kaikki ajaisivat 25-dollarin autolla, joka kulkisi 1000 mailia yhdellä gallonalla polttoainetta.”

Vastauksena siihen General Motorsin tiedotusosasto antoi seuraavansisältöisen vastauksen:

Jos General Motors olisi kehittänyt tekniikkaa kuten Microsoft, niin autot olisivat tänään tällaisia:

- Autonne ajaisi ilman näkyvää syytä kaksi kertaa päivässä kolarin.

- Joka kerran, kun kadun merkkiviivat piirretään uudelleen, pitäisi ostaa uusi auto.

- Auton moottori jäisi moottoritiellä seisomaan ilman mitään näkyvää syytä, ja se asia vain hyväksyttäisiin, käynnistettäisiin uudelleen ja jatkettaisiin matkaa.

- Jos tekisi tiettyjä asioita, kuten esimerkiksi ajaisi tietä, jossa on kaarre vasempaan, auto pysähtyisi ja kieltäytyisi lähtemästä uudelleen käyntiin. Moottori olisi laitettava uudelleen paikalleen.

- Autossa voisi istua vain yksin, paitsi jos ostaa auton merkkiä ”Car95” tai ”CarNT”. Mutta jokaisesta istuimesta pitäisi maksaa erikseen.

- Apple valmistaisi autoja, jotka kulkevat aurinkoenergialla, toimivat moitteettomasti, ovat viisi kertaa nopeampia ja kaksi kertaa helpompia käyttää, mutta ne kulkisivat vain viidellä prosentilla teistöstä.

- Öljymerkkivalon, lämpötilan ja akun varoitusvalot korvaisi yleinen merkkivalo ”autossa yleinen vika”.

- Uudet istuimet tarkoittaisivat, että kaikilla on sama takapuolen koko.

- Turvatyyny kysyisi ensin ”Oletko varma” ennen kuin se aukeaisi.

- Silloin tällöin et pääsisi autoosi lainkaan ja se tapahtuisi ilman mitään näkyvää syytä. Auton voisi avata vain sellaisella vippaskonstilla, että vetäisi ovenkahvasta, kääntäisi avainta ja koskettaisi yhdellä kädellä radioantennia - samanaikaisesti.

- General Motors pakottaisi sinut ostamaan jokaiselle autolle Deluxe-kartaston Rand McNally-firmalta (joka on GM-tytäryhtiö), silloinkin kun et tätä kartastoa tarvitse. Jos et tee tätä, auto kulkee heti 50 prosenttia hitaammin.

- Aina kun GM esittelee uuden auton, kaikkien kuljettajien pitäisi opetella ajotaito uudelleen, koska mikään vipu ei toimisi samalla tavalla kuin entisissä autoissa.

- Jotta saisi moottorin sammutettua, pitäisi painaa starttinappulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti