sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Ensemble six ja Fliegende BautenM.A.Numminen lauleskeli Helka-neidin kylvystä. Olen kuunnellut Nummista livenä ja tiedän, että hän osaa myös laulaa. Helka-neidin laulu ja sitä seuranneet jatkot syntyivät jo 20-luvulla, Saksassa.

Olin Saksassa Kulttuuriklubin jäsen. Klubi arpoi säännöllisesti pääsylippuja, ja voitinpa kerran jokunen aika sitten liput – à € 70 – Hampurin Fliegende Bauten-teatteriin. Oikeammin kyse on näyttämöstä saleineen ja kahviloineen. Saksassa on aika yleistä, että teatterissa tai esityssalissa on pöytiä ja tarjoilu tai itsepalvelu ja juomia nauttiessa katsellaan esitystä. Fliegende Bauten (suomeksi: Lentävät rakennukset) taas on jo nähtävyys sinänsä, aivan Hampurin keskustassa. Se on nelimastoinen teltta Reeperbahnin läheisyydessä, ja sinne mahtuu 600 katsojaa.

Lipuilla pääsi Ensemble six-laulusekstetin esitykseen. Ryhmä laulaa ja näytteleekin vanhoja klassikkoja Comedian Harmonists-lauluyhtyeen seuraajana, kuten juuri tuon Helka-neidin eli saksaksi ”Ich hab’ das Fräulein Helene baden seh’n, das war schön” tai vihreän kaktuksen, tai…”Ich wollt’ ich wär’ ein Huhn…” :-) http://www.youtube.com/watch?v=dVlC_BK_Guc

(Olisinpa kana, ei olisi paljon töitä, munisin joka päivä yhden munan ja joskus kaksi…)

Esitys oli erinomaisen tasokas, hauska ja vaikuttava. Suosittelen lämpimästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti