perjantai 27. huhtikuuta 2012

Hagenbeckin eläintarhassa Hampurissa tapahtuuMuistanette Rovaniemen jääkarhuvauvan?

Hampurissa, Habenbeckin eläintarhassa syntyi 13.4.12, eli kaksi viikkoa sitten, norsuvauva. Ja nyt se pääsi tutustumaan ulkomaailmaan. Samalla sille juhlallisesti annettiin nimi: Assam.

Norsuäiti Lai Sinh kantoi lastaan 663 päivää. Synnytys kesti kolme päivää.Hagenbeckin eläintarha sijaitsee Hampurissa. Se oli aikoinaan Saksassa kuuluisuus, sillä se on enemmänkin iso puisto kuin eläintarha. Hyvin kaunis puisto! Vuonna 1907 Carl Habenbeck toteutti unelmansa: hän perusti eläintarhan. Eläimillä on tilaa liikkua, suuretkin villieläimet saavat liikkua vapaasti – omilla alueillaan. Puistossa on japanilainen puutarha, nepalilainen, thaimaalainen ja hindutemppeli sekä kaksi Tlinkit- intiaanien toteemipaalua. Puistossa on oikeankokoisia dinosauruspatsaita, aikoinaan sensaatio.

Eläintarhaan pääsee suoraan omalta metroasemalta tai omalla bussilinjalla.

Tiesitkö, että
-aikuinen norsu painaa enemmän kuin kolme Golfia?
-norsu voi kasvaa 3,5 metrin korkuiseksi?
-norsu liikkuu äänettömästi kuten kissaeläimet eikä ole lainkaan kömpelö?
-norsun poskihampaat kasvavat sen elinaikana kuusi kertaa uudestaan?
-kirahvilla on 40 senttimetrinen kieli, johon tarttuvat kaikki lehvät?
-kirahvit nukkuvat päivässä vain seitsemän minuutin ajan? Koska kirahvi olisi helppo saalis makuuasennossa, lyhyen unen on riitettävä.
-kirahvilla ei ole enempää niskanikamia kuin muillakaan nisäkkäillä? Paria poikkeusta lukuun ottamatta kaikilla nisäkkäillä on vain seitsemän niskanikamaa.
-mehiläiset lentävät jopa 8.000 kukkaan ja 280 kilometrin matkan, kerätäkseen vain yhden gramman hunajaa?
-miespuolisilla kenguruilla ei ole pussia?
-pöllöt eivät pyydystä vain öisin? Lumipöllön esimerkiksi on pakko olla aina liikenteessä. Kesällä on aina valoisaa ja talvella aina pimeää.
-jääkarhuilla ei olekaan valkoinen turkki? Jokainen karva on läpinäkyvä. Valon taittuminen saa turkin näyttämään valkoiselta.
-kruunukurkien rakastuessa kaikki toisetkin kurjet rakastuvat? Jos yksi pari innostuu, kaikki toiset tekevät samaa. Ja häätanssi kestää tuntikausia.
-nandunmunat hautoo vain lintuisä?
-orang-utanit nukkuvat joka yö eri vuoteessa? Ne taittavat muutaman oksan, pehmustavat paikan lehvin ja valmis on vuode.
-Seychellien jättiläiskilpikonna voi elää 200 vuotta?
-eläintarhan perustaja Carl Hagenbeckin ideoimia maisemia ja eläinten vapaa-aitauksia ovat matkineet lukemattomat eläintarhat maailmassa?
Hagenbeckin eläintarha sai ensimmäisen kansainvälisen ympäristölaatupalkinnon. Hagenbeck on ainoa eläintarha Saksassa, joka tulee toimeen ilman valtion avustusta.

Eläinten ruokakulut ovat yli 3000 euroa ja kokonaiskulut noin 35.000 euroa päivässä. Eläintarhassa on 29 uhanalaiswta ja harvinaista eläintä, joiden säilymistä valvoo kansainvälinen tiedemiesryhmä.

Täältä löytyy lisää kuvia norsuvauvasta:
http://www.hamburg.de/tierpark-hagenbeck/3378712/elefantenkalb-lai-sinh.html#pic2
ja muistakin tarhan eläimistä:
http://www.hamburg.de/tierpark-hagenbeck/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti