sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Miten "RAKKAUS" asennetaan

Saimme lauantaina olla vieraina thaimaalais-suomaisessa hääjuhlassa. Kovia kokenut thaimaalainen nainen on nyt vihdoinkin onnellinen. Häitä ei nykyisin ole ihan joka päivä, eikä varsinkaan tällaisia, joskin thaimaalaisia naisia Suomessa jopa minä tunnen monta. Kuvankaunis morsian säteili, sulhanen säteili. Olen ylpeä tästäkin maahanmuuttajaoppilaastani.

Päivä paistoi ja vieraat hymyilivät. Päivä innoitti kääntämään allaolevan sähköpostiini Saksasta saamani viestin.

.............................................................Miten „RAKKAUS“ asennetaan/Soitto puhelinpalveluunSoittaja: Hei, minulla on täällä uusi ohjelma, ja haluaisin asentaa sen omalle koneelleni. Sen nimi on RAKKAUS. Mitä pitäisi tehdä ensin?

Puhelinpalvelu: Koneellanne on sellainen osio, jonka nimi on SYDÄN. Löydättekö sen?

Soittaja: Ai jaa, siinä se! Olen koko ajan yrittänyt osastolle PÄÄ. No, kokeilenpa sitten sitä. Voi, SYDÄN on melkein täynnä!

Puhelinpalvelu: Avatkaapa tehtävienhallinta ja siellä ”prosessit”. Mitä siellä on menossa?

Soittaja: Voi hyvänen aika, siellä on vanhat_vammat.exe., kauna.com, saituus.com, torjuminen.exe ja sen sellaista. Varsinkin viha.exe – sehän täyttää lähes koko tilan!

Puhelinpalvelu: Ei se mitään. RAKKAUS pitää ne automaattisesti poissa systeemistänne. Jotkut kyllä jäävät piilossa aktiiveiksi, mutta eivät häiritse enää muita ohjelmistoja. Vanhat_vammat.exe ja saituus.com on kuitenkin poistettava kokonaan.

Soittaja: Ei! Sehän on oikein hyvä vanha ohjelma! Sehän kesti vuosia, ennen kuin sain kaikki osat kokoon! Onko se varmasti pakko poistaa?

Puhelinpalvelu: Kyllä on, ihan pakko. Menkää takaisin alkuun ja etsikää sieltä lisäosat/anteeksipyynnöt. Sitten annatte niiden käydä niin kauan, että saituus.com ja vanhat_vammat.exe on kokonaan poistettu.

Soittaja: Okei, jos kerran sitten on pakko. RAKKAUTTA minulle niin kovasti suositeltiin. Haluan, että se toimii! No niin… tehty… jep! Mutta mitä, nythän tässä lukee „ERROR 490? Tämä ohjelma ei toimi teidän sisäisillä asetuksillanne.“ Mitä tämä nyt on olevinaan?

Puhelinpalvelu: Ei mitään kamalaa, se on vanha ongelma. Se tarkoittaa, että RAKKAUS on asennettu ulkoisiin SYDÄMIIN oikein, mutta omassa ohjelmistossanne se ei vielä toimi oikein. Tämä on yksi näitä vaikeita ongelmia. Tarkoitan, että Teidän pitää ensin rakastaa omaa konettanne, ennen kuin se voi rakastaa muita.

Soittaja: Hä?

Puhelinpalvelu: Löydättekö kansion „itsensä hyväksyminen“?

Soittaja: Kyllä.

Puhelinpalvelu: Hyvä. Painakaa seuraavia tiedostoja ja kopioikaa ne kansioon „OMA SYDÄMENI”; siis nämä: itsellenateeksiantaminen.doc, itsensähyväksyminen.doc ja hyvyys.txt. Sitä paitsi Teidän pitää poistaa Itsensätuomitseminen.exe kaikista kansioista ja sitten tyhjentää paperikori, muuten ne palautuvat takaisin.

Soittaja: RAKKAUS asentaa nyt itse itsensä! Onko tämä hyvä näin?

Puhelinpalvelu: Kyllä, aivan oikein. Nyt pitäisi näkyä sellainen ilmoitus, että RAKKAUS asentaa itse itsensä aina, kun Teidän SYDÄN-kovalevynne on käynnissä. Näettekö tämän viestin?

Soittaja: Näen. Onko asennus nyt valmis?

Puhelinpalvelu: Kyllä on, mutta huomatkaa, että olette asentaneet perusversion Rakkaus 3.1. Nyt Teidän pitää verkostoitua kaikkien muiden SYDÄNTEN kanssa, vasta sitten saatte kaikki 5.0-päivitykset.

Soittaja: Okei. Hyvä! SYDÄN lataa juuri aivan ihanaa sävelmää. Näytössä on hymy.mpg, lämpö.exe, rauha. exe, tyytyväisyys.doc ja muuta tällaista. Tuntuu hyvältä!

Puhelinpalvelu: Oikein hyvä. Nyt RAKKAUS on asennettu ja toimii. Tästä asti tulettekin hyvin yksinkin toimeen.

Soittaja: Nyt sitten tarvitsette kai tillinumeroni laskua varten.

Puhelinpalvelu (nauraa): En, RAKKAUS on ilmaisohjelma. Laittakaa se eteenpäin kaikille, joita tapaatte, samoin kuin ohjelman kaikki osat. Ihmiset levittävät sitä sitten, ja lyön vetoa, että saatte heiltä takaisin hyvin monta uutta osaa ohjelmistoonne.

Soittaja: Hyvä – mielelläni. Kiitos avustanne!

3 kommenttia:

 1. Kiitos päivän piristyksestä! Ja kiitos myös kaikista teksteistä aikaisemmin, antavat iloista mieltä ja ovat mielenkiintoisia. Erityisesti minua kiinnostavat tavat sveitsiläisestä elämäntyylistä.
  Valoisaa kevättä!

  VastaaPoista
 2. Mukava seurailla blogiasi. Tämäkin postaur piristi vaikka onkin vuoden takaa :)

  VastaaPoista
 3. Hauska kirjoitus! Piristi kyllä päivää!

  VastaaPoista