Ainekset:
- 7,50 dl kuivaa, ei liian vahvaa punaviiniä
 - 1/2 sitruunan kuori
 - 80 g sokeria
 - 2 kanelitankoa
 - 10 mausteneilikkaa
 - kahden appelsiinin mehu
 - 125 ml appelsiinilikööriä (esim. Cointreau)
 
Sekoita kaikki aineet paitsi likööri kattilassa. Lämmitä hitaasti kannen alla, kunnes viini muodostaa vaahtoa pinnalle. Sen jälkeen anna kiehua pienellä liekillä vielä 10-15 minuuttia kannen alla.
Lisää likööri,
sekoita ja anna maustua kannen alla vielä 3-5 minuutia. Siivilöi kuumana, kaada
kuumuutta kestäviin laseihin ja juo kuumana.  
Jouluglögistä/hehkuviinistä
on tietenkin lukuisia reseptejä, eikä likööriäkään välttämättä tarvita.
Glühwein kuuluu joulumarkkinoiden herkkuihin. Pakko maistaa! 
Ja onhan se tosin vähän pakkokin, sillä talvella on kylmä... 


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti