perjantai 12. helmikuuta 2016

Rasisti vai huolestunut kansalainen?


Sveitsiläinen terapeutti ja yritysneuvoja Hans-Peter Zimmermann selittää eron… tai oikeammin: hän kertoo, että eroa ei ole.

"En ole rasisti; olen vain huolestunut." Tämän lauseen kuulee usein, tietenkin ilman puolipistettä, sillä mitä välimerkkeihin tulee, tuollaisen lauseen sanonut ei niistä juuri tiedä. 

Tässä huolestuneen kansalaisen argumentit ja Zimmermannin kommentit niihin. 

"En ole rasisti; olen vain huolestunut."
 
Huolet ovat edellytys rasismille. Oikeastaan ei pitäisi ollenkaan puhua huolista, vaan peloista. Pelkoja on suhteellisen helppo poistaa, tietenkin vain, mikäli asiakas on valmis auttamaan itseään. 

Se, joka uskoo pelkojensa johtuvan pakolaisaallosta, käyttää projektion suojamekanismia. Sitä kutsutaan rasismiksi. 



"Ulkomaalaiset lisäävät pienrikollisuutta, eikä sitä saa sanoa ilman että tulee leimatuksi äärioikeistolaiseksi."
 
Lauseen ensimmäinen osa on totta. Se on myös tunnettu tosiasia, eli sen saa sanoa. Äärioikeistolaiseksi nimetään silloin, jos tuosta asiasta vetää väärät johtopäätökset. 

Esimerkiksi, jos unohtaa, että meillä on ollut vuosikymmeniä paljon suurrikollisia, siis: asekauppiaita, pörssimeklareita ja veronkiertäjiä. Ja että he ovat pääasiallsia syyllisiä siihen, että niin monet pakenevat tänne. 

Mutta onhan helpompaa haukkua pieniä voimattomia kuin asettua suuria, vahvoja vastaan. 

"Meidän on asetettava maahanmuutolle rajat. Emme voi ottaa vastaan kaikkia."
 
Ei siitä vielä kovin kauaa ole (192), kun Markus Imhofin filmi ”Ei pelkkää hunajaa” nimettiin Sveitsissä parhaaksi ulkomaalaiseksi elokuvaksi. Kun tavallinen kansalainen näki filmin, hän tuohtui siitä, miten sveitsiläiset lähettivät juutalaisia natsiaikana varmaan kuolemaan.

Vuonna 2000 DDR:n johtaja Egon Krenz joutui istumaan tuomionsa vankilassa, koska hän oli ylläpitänyt ampumakäskyä kahden Saksan sisärajallla. Tänään juuri ne, jotka tuolloin olivat uhreja, vaativat Kreikkaa suojelemaan ulkorajojaan. Onko heille selvää, että ”suojeleminen” tarkoittaa samalla ampumakäskyä? 


Sen, joka vaatii ampumakäskyä, olisi hyvä mennä itse rajalle ja nähdä vapaaehtoisvoimien toiminta Kreikassa.

"1000 miestä häiritsi naisia uudenvuoden yönä Kölnissä. Eikä Kölnin poliisi kertonut, että mukana oli ulkomaalaisia."

Totta. Oli tietty määrä ulkomaalaisia mukana. Ja lisäksi tietty määrä saksalaisia kirvesmiehiä, pankkivirkailijoita ja ehkä yksi jos toinen sosiaaliavustusten saaja. No, mitä sitten? Muuttaako tämä meidän käsityksemme kirvesmiehistä ja sosiaaliavustusten saajista?

Arvasiko Kölnin poliisi, että oikeistoradikaalit ottaisivat tämän syyksi levitellä rasistisia viestejä ja heitellä muutamia polttopulloja vastaanottokeskuksiin?

"Jos emme pidä puoliamme, olemme kohta sellaisessa maailmassa, joka ei meitä miellytä."

Se joka noin sanoo, on jo pitkään ja ihan itse syypäänä ja vapaaehtoisesti elänyt maailmassa, joka ei häntä miellytä. Politiikka ei voi sitä asiaa mitenkään muuttaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti