keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Passaun lääkärien vetoomus


Facebook
21. helmikuuta 2016
MedhilfeTeam Passau-ryhmän lääkärien tiedote

Olemme ryhmä lääkäreitä ja terveydenhoidon ammattilaisia Passausta ja ympäristöstä, ja syyskuusta 2015 alkaen olemme huolehtineet vapaaehtoisina pakolaisten terveydestä. 

Kollegamme Raphaele Lindemann antaa tammikuun lopulla Facebook-sivullaan vetoomuksen inhimillisyyden ja huolenpidon puolesta, niitä miehiä, naisia ja lapsia kohtaan, jotka joutuvat kärsimään ja pakenemaan sotaa - riippumatta kansallisuudesta tai uskonnosta. Me seisomme Inhimillisyyden ja huolenpidon takana. Nuo arvot eivät ole pakollisia vain lääkäreille vaan kaikille ihmisille, jotka ovat osa tätä maata ja tätä yhteiskuntaa, ja jotka haluavat pitää maamme kristittynä. 

Aina kun hoidamme Passaun asemalla näitä täysin uupuneita, kuumeisia lapsia ja vauvoja ja näemme heidän vanhempiensa huolestuneet silmät, on yksi asia, jota emme voi ymmärtää. Miten helposti monet maamme kansalaiset uskovat epäilyttäviä poliitikkojamme ja antavat häikäilemättömän polemiikin muuttaa pelkonsa muukalaisvihaksi? 

Me olemme huolestuneita – emme pakolaisten takia, jotka pyytävät apua. Olemme huolestuneita siksi, että yhä enenevässä määrin meidän maamme kansalaiset menevät mukaan oikeistoradikaaleihin, ilman että huomaavat, mitkä arvot he samalla hylkäävät. Olemme huolestuneita, koska näyttää siltä, että huolimatta kansamme pimeästä menneisyydestä monet eivät ole mitään oppineet. Jos puolustamme rajojamme siten, että rakennamme muureja ja käytämme aseita sodan ja pakolaisuuden heikentämiä, haavoittuneita ja paleltumista kärsiviä ihmisiä vastaan, me emme ainoastaan astu ihmisoikeuksien yli, vaan kiellämme yhteiskuntamme saavuttamat arvot, jotka ovat rauhallisen kanssaelon perusta, samoin kuin perustuslakimme, joka perustuu ihmisarvoon. 

Yksi on selvää. Ne, jotka tänne tulevat, ovat yhtä syyttömiä tilanteeseen kuin mekin. Ja ilmeisesti heitäkin on hyviä ja huonoja kuten meitäkin. Meidän yhteinen vastuumme on selvitä tästä vaikeasta ajasta, eikä tehdä elämää toisillemme vaikeaksi. Mitä sellaisella yhteiskunnalla tekee, jossa vallitsevat pelko, epäluottamus ja vihamielisyys?
Tuntuu helpolta ratkaisulta tehdä kansleri Merkelistä syyllinen. Hän on saattanut erehtyä Euroopan solidaarisuuden suhteen, mutta kahdessa asiassa hän kuitenkin on oikeassa: ensinnäkin olemme vahva maa, jossa asuu vahvoja kansalaisia ja siksi selviämme tästä kriisistä. Toisekseen, jos emme itse itseämme herjaa, voimme rajoittaa pakolaistulvaa viisaalla ja oikeudenmukaisella ulkopolitiikalla.
Me Medhilfe Passaun lääkärit vaadimme, että emme kohdista vihaamme juuri niihin ihmisiin, jotka ovat vuosikausia vallinneen väärän kansainvälisen politiikan uhreja. Me taistelemme edelleen mahdollisuuksiemme mukaan pakolaiskriisin hoitamiseksi mottona ”Kyllä me siitä selviämme”. Olemme sitä mieltä, että vain yhteisvoimin on mahdollista perustaa tähän maahan toimiva monimuotoinen yhteiskunta, jolla on yhteinen arvomaailma ja oikeudenmukaisuuden taju, ja että se on globalisoituneen maailman ainoa mahdollisuus, jos halutaan elää rauhassa.  
(Kuvat: Are You Syrious?)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti