torstai 18. toukokuuta 2017

Saksalaisturistit haluavat kaunista luontoa ja järvenrantaa

Suomalaiset, tarjotkaa mökkejänne vuokralle!

Saksalaisturistit haluavat mökiltä kaunista luontoa ja järvenrantaa, ei hakkuualueita.

Toimittaja Riitta-Leena Lempinen-Vesa kirjoittaa asiaa Itä-Savo-lehdessä 17.5.2017. Tästä asiasta olen puhunut suu vääränä vuosikausia saamatta juuri minkäänlaista ymmärrystä. Asiaan on ihanasti ottanut kantaa jopa Ranskassa vaikuttava toimittaja Helena Petäistö. Mutta edes Helenaa ei kuunnella.

Sen sijaan tosiaankin raiskataan metsät ja rannat. Tuulimyllyjen tiedetään karkottavan turistit. Tämän ovat Saksan kyselytutkimukset selvittäneet. Ja sen verran paljon olen päivystänyt turistiaikana Kalajoen tsasounallamme, että olen kuullut tuota laulua jatkuvalla syötöllä: ”Ikinä en enää tule Kalajoelle noiden myllyjen takia.” Mahtoiko tuota kukaan yhdellä Suomen tunnetuimmalla matkailualueella edes ajatella, kun myllyalueita kaavoitettiin? Ei ajateltu, ajateltiin vain lobbarien lupaamia suuria tuloja.

Lehti kirjoittaa:


— Saksalaiset haluavat nyt järven rantaan ja rauhaan, mökkejä tarvitaan lisää

Suomalaiset eivät ehkä ymmärrä, millainen paratiisi heidän maansa on saksalaisten silmin. Näin sanoo Andreas Fritsche, kansainvälisen loma-asuntojen välittäjäfirman Interchalet’n Pohjoismaiden-johtaja.
— Esimerkiksi Ruhrin alueella asuu kaksi miljoonaa ihmistä hyvin pienellä alueella. Heille Suomi on juuri sitä, mitä he kaipaavat: rauhaa, puhdasta luontoa, vähän ihmisiä ja loma, jolla voi olla perheen kanssa rauhassa tekemättä mitään.

 
Luonnon raiskaamisen vihreyden nimissä lisäksi teemme vielä toisenkin ison virheen: suljemme Suomen juuri silloin, kun muualla Euroopassa lomakausi alkaa. Miksi koulujen pitää alkaa juuri elokuun alussa? Miksi ei puolivuosikausi voisi olla tammi-helmikuussa, kuten muualla Euroopassa? No siksi kai, koska ”aina on tehty näin”…

Tästä kaikesta voi siis vetää johtopäätöksen, että suomalaiset eivät oikeasti halua tänne ulkomaalaisten rahoja. Siksi on lähinnä surkuhupaisaa lukea uutisia ”kiinalaisturistien suuresta Suomeen tulosta”…

 
Lomat Suomen mökeillä kestävät yleensä 5—10 päivää. Yhä useampi tulee Suomeen lentokoneella.
— Asiakkaamme ovat hyvin erilaisia, joku haluaa lähelle kaupunkia, toinen täysin erämaahan.
Se, onko mökki suuren vai pienen järven rannalla, ei ole tärkeää. Eikä sekään, onko se Saimaalla vai jossain muualla.
— Vain hyvin harvat Suomi-fanit edes tietävät Saimaa-nimen.
— Tärkeää on se, että on jonkinlainen järvi, jossa voi kokeilla soutamista ja kalastamista.
Andreas Fritsche muistuttaa, että mökin vuokraajat jättävät rahaa kohdemaahan.
— He ostavat täältä ruokansa, käyvät käsityöläisliikkeissä, turistikohteissa, ravintoloissa, kulttuuritapahtumissa. Vuokramökkibisneksellä on hyvät näkymät, ja sen merkitys Itä-Suomen matkailussa voi kasvaa.
Yksi syy Suomen suosioon on se, että perinteisten etelänlomakohteiden turvallisuustilanne on huonontunut.
— Esimerkiksi loma-asunto Ranskassa ei enää tunnu hyvältä ajatukselta, vaan saksalaisten katse on kääntynyt turvallisempiin maihin eli Pohjoismaihin. Tämä voi olla pysyvä trendi. Suomen merkitys matkailumaana on nousussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti