sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Tinnitus / korvien soiminen ja tuulivoima

Mikä auttaa korvissa kuuluvaa häiritsevää piipitystä vastaan?


Joillakin piipittää korvissa, toisilla viheltää tai hurisee. Diagnoosi: TINNITUS (latinankielisen sanan merkitys: soiminen). Mistä tämä ärsyttävä jatkuva ääni päässä tulee? … Mikä voi aiheuttaa sen, että korvat soivat?

Professori Gerhard Goebel, johtava lääkäri Schön-klinikka Roseneckiltä (Prien, Chiemsee): ”On monta syytä. Jos ääni alkaa äkillisesti, syynä voi olla melu, kuulon menetys, yleinen kuurous, tai ilmanpaineen aiheuttaman vammat, esimerkiksi sukeltamisen seurauksena.

Tuulivoima: lääkäri varoittaa terveysriskeistä
01.03.15

Aiheuttavatko tuulivoimalat sairautta? Lääkäri ja biofyysikko tri Martin Carl Stillerin mukaan 10 – 30 prosenttia väestöstä voi kärsiä tuulivoimaloiden aiheuttaman inframelun seurauksista. Siitä voi saada esimerkiksi huimausta, päänsärkyä, sydämen rytmihäiriöitä, tinnitusta ja stressiä.
Tehdyistä tutkimuksista hän mainitsi, että periaatteessa inframelulla on samanlaiset vaikutukset terveyteen ja hyvinvointiin kuin äänellä ja melulla. Aivan kuten radioaktiivista ja ultraviolettia säteilyä, ei matalataajuista ääntäkään voi kuulla, mutta vaikutuksia sillä on silti. ”Inframelua ei voi millään keinoin pysäyttää.” Sen voi todeta vielä kymmenenkin kilometrin päässä. 


Mikäli teknisiä inframelulähteitä, nimenomaan tuulivoimaloista, ei pian ja tarpeeksi pysyvästi poisteta, väestön terveysongelmista tulee energiakäänteen terveysbumerangi. ”On odotettavissa uusi kansantauti, jossa diabeteksen ja syövän määrä kasvaa. Poliittisten vastuuhenkilöiden on korkea aika huolehtia ihmisistä ja luonnosta ja ryhtyä toimenpiteisiin väestön suojelemiseksi: tarvitaan tuulivoiman lisäämisen välitön keskeyttäminen, suuremmat ihmisten ja tuulivoimaloiden väliset etäisyydet, objektiivinen inframelututkimus nykyaikaisin DIN-normeihin perustuvin menetelmin ja tiukemmat äänifysiikkaan ja –biologiaan perustuvat turvamääräykset. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti