maanantai 16. joulukuuta 2013

Joulupostia Petroskoista
Tapa lähettää joulukortteja tuntuu minusta perin suomalaiselta. Vuosittain suomalaiset lähettävät niitä 50 miljoonaa kappaletta. Äitini lähettää joulukortin palvelutalossa asuvalle sisarelleen ja päinvastoin, molemmat samassa kaupungissa. Saksalaiset lähettävät toki myös joulupostia; paketteja joulun alla toimitetaan päivittäin 3-6 miljoonaa... Miten paljon joulukortteja, ei tietoa. 

Postia on mukava saada. Myös ulkomailta on tänäkin vuonna postia tullut. Joulupostissa on usein kerrottu vuoden tapahtumat. Vuosikirjeet ovat minusta aivan ihania, vaikka en itse niitä ole kirjoittanutkaan, mikä asia näin jälkeenpäin harmittaa. Vuosien varrella tosin olin teettänyt aina valokuvan sukulaisille ja ystäville jouluksi. 

”Oma pajo” –kuoro Petroskoista vieraili Kalajoella ja Ylivieskassa syksyllä 2011. Tarkoitus oli tuottaa tuloja kannatusyhdistykselle, mutta toisin kävi. Kuoron esitykset kuitenkin olivat huippuluokkaa. Tiesin, mitä tuleman pitää, olinhan kuullut heitä Petroskoissa kesällä 2009. Itäkarjalainen ystäväni vei minut tuolloin heitä kuulemaan, hän kun oli aiemmin laulanut tuossa kuorossa. 


Nyt sain postia Petroskoista. Kuvassa on kuorossa vaikuttava ”folkloore-ryhmä”, kuten kortin tekstissä sanotaan. Ehkäpä saamme heidät tännekin vierailulle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti