lauantai 1. marraskuuta 2014

Kivitaidetta, Radolfzellissa


Radolfzell on pieni kaunis noin 30.000 asukkaan kaupunki Bodenjärven länsipäässä. Kaupunki on perustettu jo varhaiskeskiajalla. Siellä vanhemmat lapseni kävivät Gymnasiumin. Konstanz olisi ollut meiltä vain vähän kauempana toisessa suunnassa, mutta tuolloin ei Konstanzin kouluissa ollut ensimmäisenä vieraana kielenä ranskaa. 



 Münster, tuomiokirkko vuodelta 826.



Radolfzellin kaupungin kyltissä lukee ”Radolfzell a.B.” eli ”am Bodensee” (Bodenjärven rannalla). Näsäviisaat sanovat, että oikeammin kyltistä pitäisi lukea ”am Bahnhof” (asemalla)… sillä asema sijaitsee rannalla. Selvää kuitenkin on, että eihän asemaa ole voitu vuorelle rakentaa…




Kivitaide – saksaksi ”kivien tasapaino” on hyvin vanha taidemuoto, oikeammin ihmisen historian ensimmäinen. Kivitaidetta nimittäin oli olemassa jo ennen kallio- ja luolamaalauksia.

Kivitaidetta voi nähdä Radolfzellin rannalla. Jo kiviä valitessa pitää ottaa huomioon, että kivillä pitää olla kolme ”kärkeä”, sillä vain siten voidaan saavuttaa tasapaino toisten kivien kanssa. Itse on oltava myös tasapainossa, eli hengen, ruumiin ja sielun on oltava yhtä. Kivitaide on terapiaa kenelle hyvänsä. 



 Paikallisia kivitaiteilijoita ovat mm. Josef Bögle ja Volker Paul.

Kerran pojan koulussa kävi kirjailija ja kivitaiteilija, joka luennan lopuksi asetteli kiviä torneiksi. Me maallikotkin saimme kokeilla, mutta ei siitä oikein mitään tullut…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti