lauantai 28. helmikuuta 2015

Saksa Suomen ykkösvientikohde

Näin kirjoittaa Yrittäjäsanomat 2/2015. "Saksa on paitsi Euroopan suurin talous, nyt myös Suomen suurin vientikohde. Perässä seuraa Ruotsi. ... Venäjän osuus on voimakkaassa laskussa."

Missä ovat suomalaiset, jotka puhuvat saksaa? Missä koulut, joissa opetetaan PUHUMAAN saksaa? Saksalaiset eivät puhu ruotsia vaan saksaa. 


 Lähde: Yrittäjäsanomat 2/2015

Saksassa on noin 15 kertaa enemmän väkeä kuin Suomessa. Väestöstä noin 10% on ulkomaalaisia. Tutkittua tietoa on, että maahanmuuttajat kasvattavat vaurautta. Maata on hieman enemmän kuin Suomesssa, talvi lyhyempi.  Luonnonvaroja on vähemmän kuin Suomessa. Työttömyys 6,6%, Suomessa 8.9% (marraskuu 2014). Olisikohan meidän poliitikoilla jotain opittavaa? Esimerkiksi siten, että päättäviin asemiin pääsisivät vain kunkin alan asiantuntijat. Siis ei missit eivätkä urheilijat tai konsultit saati ammattipoliitikot.2 kommenttia:

  1. Niinpä niin, joskus minua naurattaa, että joillekin Saksassa kävijöille tulee yllätyksenä, kun Saksassa puhutaan saksaa eikä englantia. Mistähän lienevät sellaisen käsityksen saaneet, että "koko maailma" puhuu englantia? Arvelen, että netistä, Suomen tv:stä ja kaukoidän massaturistikohteista.

    VastaaPoista
  2. Saksan kielen osaaminen avaa ikkunan laajaan ja monipuoliseen kulttuuriin, mikä aukeaa vasta kielen myötä. Olen kuitenkin iloinen suomalaisten erinomaisesta englannin osaamisesta ja kohtalaisista ruotsin taidoista. Kun siihen vielä saisi lisäksi saksan (ja ranskan ja espanjan ja venäjän...). (Politiikka-asioista samaa mieltä!) -Ulkosuomalainen Etelä-Saksasta

    VastaaPoista