maanantai 26. lokakuuta 2015

Mitä pelkäät? Hans-Peter Zimmermann kirjoittaa


Olen tilannut sveitsiläisen yritysvalmentajan ja hyponoositerapeutin Hans-Peter Zimmermannin uutiskirjeen. Itse asiassa ainakin viisitoista vuotta sitten, mutta aina se täynnä uutta ja mielenkiintoista asiaa. Zimmermann kirjoittaa käytännönläheisesti ja humoristisesti normaaleille ihmisille, antaa vinkkejä ja linkkejä monelta elämän alalta. Hän ei lentele missään sfääreissä eikä ole mikään positiivisen ajattelun guru eikä edes yritä sitä olla, ja on sitä kuitenkin.  

Uusimmassa uutiskirjeessään (25.10.2015) hän kirjoittaa seuraavaa (josta Saksojen yhdistymisen olen korvannut suomalaisemmalla historialla):

Hyvät ystävät…

Eikö olekin mielenkiintoista, miten me annamme median vaikuttaa itseemme?

Kaikki lehdet ja televisio-ohjelmat ovat nyt täynnä niin kutsuttua „pakolaisongelmaa”, jota myös ”pakolaisdraamaksi” tai ”pakolaiskatastrofiksi ” kutsutaan. Ja tietenkin kerrotaan myös, miten ”huolestuneita” kansalaiset ovat.
 
Minulla on tähän muutama kerettiläinen kysymys:
 
Millä tavalla tämä pakolaisongelma vaikuttaa konkreettisesti sinun elämääsi?
  • Jos kuulut „huolestuneisiin kansalaisiin“: oletko tarkastanut, miten paljon huolestuneisuudellasi on oikeasti tekemistä pakolaisvirran kanssa, vai onko kyse vain siitä, että olet huolestunut omasta kuolemastasi ja että huomasit, että oma elämä jäi elämättä?
  • Miten paljon kyse on oikeasti huolestumisesta eikä pelkästään pelosta, että jollakin voisi asiat olla paremmin kuin sinulla?
  • Jos kerran huolestut, niin eikö meidän paremminkin pitäisi olla huolestuneita siitä, että modernin lääketieteen ansiosta ihmisten elinikä on pidentynyt eivätkä meidän eläkkeemme olekaan enää varmoja? Paitsi olisivat, jos meille tulisi nuoria ulkomaalaisia…
  • Uskotko oikeasti, että äärioikeisto, joka saa yhä enemmän valtaa, ratkaisee sinun ongelmasi?
  • Haluaisitko ylipäänsä, että ongelmasi ratkaistaan? Vai auttaako pelkkä valittaminen, ja sillä aikaa annat tärkeimpien mahdollisuuksiesi kulua hukkaan?
  • Oletko ehkä unohtanut, miten vanhempasi tai isovanhempasi aikanaan olivat onnellisia, että pääsivät turvaan toiseen maahan? Ehkä jopa Amerikkaan, jota monet nykyisin pitävät kaiken pahan alkulähteenä? Oletko ehkä kasvanut kommunismissa ja unohtanut, miten talouskasvu on sinun hyvinvointiisi vaikuttanut?
  • Mitä luulet tapahtuvan maailman rauhalle, jos kansallissosialismi voittaa ja jokainen saa asua vain tarkasti rajoitetulla ja valvotulla alueella?
Minä joka tapauksessa olen päättänyt siivota oman etupihani. Siihen kuuIuu myös se, että minä itse otan vastuun omasta hyvinvoinnistani.  
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti