torstai 24. maaliskuuta 2016

Voi länsimaita! Vaihtoehto Saksalle?


Äly hoi, älä jätä!

Saksassa "Vaihtoehto Saksalle" (AfD) sai kolmen osavaltion vaaleissa paljon lisää kannatusta. Kuulostaa ihan siltä, että ääri-islamistit ovat pääsemässä tavoitteeseensa: ovat pelotelleet hyvin monet saksalaiset - kuten myös hyvin monet suomalaiset - pelkäämään kuollakseen. Mielestäni asia on selvä: mitä enemmän me täällä pelkäämme, sitä vahvempi ISIS:istä tulee.Vapaassa lännessä kuka hyvänsä voi perustaa puolueen, jonka ohjelma perustuu vihan lietsomiseen vähemmistöjä vastaan. Samalla AfD ja Pegida yrittävät olla jotain parempaa. Koska ne eivät voi samoin kuin äärioikeistolainen "Saksan kansallisdemokraattinen" puolue NPD vain huutaa" ”Ulkomaalaiset pois maasta”, AfD väittää seuraavansa suurempaa kulttuuritehtävää. Kyse on 

1) länsimaiden pelastamisesta
2) perinteisten saksalaisten hyveiden kuten säädyllisyyden puolustamisesta,
3) lain ja järjestyksen ylläpitämisestä ja
4) saksalaisten kulttuuriperinnön säilyttämisestä.

Olisi ehkä ollut hyvä etukäteen katsoa, että puolueessa on oikeat henkilöt tekemään tätä kaikkea. Sillä kukaan näistä puolustajiksi itsensä nimenneistä ei ole vielä selvittänyt, mitä sanalla ”länsimaat” tarkoitetaan.

Hyveiden kohdalla AfD ja Pegida keksivät päivittäin uusia määritelmiä. Pegidan johtaja Tatjana Festerling kirjoitti Die Zeit-lehden päätoimittajasta omalla facebook-sivullaan näin: ”Millainen paskiainen sinä oletkaan!” Näyttää siltä, että länsi- ja itämaiden raja kulkee suurin piirtein vyötärön kohdilla. Jotkut toki sanovat, että AfD ja Pediga eivät ole sama asia. Aivan, voisimme myös väittää, että Wolfsburgin tehtaan jalkapallojoukkueella ja Volkkarilla ei ole mitään tekemistä keskenään.

Myös keskeisen vaatimuksen eli lain ja järjestyksen ylläpitämisellä on ongelmansa. Tavallisesti sillä ei ole väliä, mitä poliitikot tekevät vapaa-ajallaan. Olisi kuitenkin ehkä tässä tapauksessa tärkeää, että AfD:n poliitikoilla ei olisi itsellään tuomioita tai rikostutkimuksia. Pegidan ja AfD:n johtohenkilöstön rikosluettelo on kuin lukisi Hells Angelsin tekemisiä: liian pitkä tähän listattavaksi. 
 
Ja miten mahtaa olla näiden järjestöjen ylpeys kulttuuriperinnöstä? Mahtaako heistä kukaan olla lukenut tai kuullut siitä mitään? Heinrich Heinesta, yhdestä Saksan suurimmista runoilijoista heillä ei ainakaan ole aavistustakaan. Tuntisivat muuten varmaan hänen runonsa.

”Isänmaa ja uskonto
ovat vain vaatekappaleita -
Pois peitteet! Ja painan sydämeeni
alastoman ihmisen.”

(Markus Feldenkirchenin tekstiä mukaellen)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti