torstai 29. syyskuuta 2016

Mikä on energiapolitiikassa muuttunut vuodesta 1998?

Vuonna 1998 lukuisat nimekkäät kirjailijat, tiedemiehet ja vaikuttajat allekirjoittivat nk. Darmstadtin manifestin, jossa todetaan, että tuulivoima on hyödytöntä. (Alla ote: Darmstädter Manifest, 1.9.1998)


"Vaikka tuulivoiman rakentaminen Saksassa on maailmanlaajuisesti huippuluokkaa, yhtään ydin- tai hiilivoimalaa se ei ole korvannut. Sitä se ei tule myöskään vastaisuudessa koskaan tekemään, huolimatta siitä, miten paljon siihen panostetaan. Sillä säästä johtuen tuulivoimalla tuotettua energiaa saadaan sattumanvaraisesti, mutta sähköä kulutukseen sopeutettuna on oltava koko ajan. Tuulivoimalat eivät siis voi mitenkään merkittävästi korvata perinteistä voimalakapasiteettia. ”Facebook-keskustelusta poimittua:

Muuttuneet ovat sähkön hinta ja hiilidioksidipäästöt. Molemmat nousseet. Nyt saksalaiset maksavat sähköstään kaksi kertaa enemmän kuin esimerkiksi ranskalaiset, ja he ovat voittaneet saksalaiset ympäristösaasteiden vähenemisessä todella paljon. Tästä saksalaiset saavat kiittää sosiaalidemokraatteja ja vihreitä, ja sen jälkeen myös Merkelin kristillisdemokraatit, liberaalit ja jopa vasemmisto uskoivat median markkinointiin siitä, että Saksa pelastaa maailman ilmaston.  

Samoin ovat kasvaneet myös vihreiden varkaiden kansalaisilta varastetut tulot.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti