maanantai 5. syyskuuta 2016

Kotiseutuni Bodenjärvi

Olipa kerran kotiseutu - siellä asuin 12 vuotta.  Oman pojan kuvaamana:

https://www.youtube.com/watch?v=-ZFjPSBw7_k&feature=share3 kommenttia:

 1. Kaunista on, tosi kaunista.

  Mikä Saksan tilanne on kaikkiaan - onko siellä missään osavaltiossa oikeasti järkeä tässä tuulivoimalla huijauksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkeähän ei tuulovoimalla ole minkään vertaa. Ongelmia on enemmän kuin hyötyä, niitä koskevia tekstejä olen kääntänyt aiemmin julkaisuissa blogijutuissani.

   Pohjoisessa tuulee ja siellä on eniten myllyjä. Sähköä sen sijaan tarvitaan etupäässä etelässä. Etelässä oman rakennetun tuulivoiman hyötysuhde on 7 prosentin luokkaa... (tilastojen mukaan). Häilyvä sähkö tarvitsee omanlaisensa verkon, joka on moninkertaisesti kallis perinteiseen verrattuna ja huoltointesiivinen, eikä oikein löydy investoijia, ja myös sähkön hävikki on suurta, ja lisäksi kansa vastustaa sellaista voimalinjaa. Mitä enemmän myllyjä rakennetaan, sitä enemmän syntyy hukkasähköä, joka sitten myydään ulkomaille miinushintaan, eli Saksa maksaa siitä toisille maille. Tuetun tuuli- ja aurinkotuotannon takia sähkön hinta on halpaa ja siksi ei enää kannata investoida esim. maakaasuun. Vanhat kivihiilivoimalat ajavat siis täysillä ja aiheuttavat hiilidioiksidipäästöjen kasvun, päinvastoin kuin "uusiutuvilla" oli tarkoitus. Ydinvoimaloista puolestaan luovutaan siksi, että Fukushimassa oli tsunami. Teollisuus karkaa pikkuhhiljaa muihin maihin. Luonto on pilattu. Ja Saksan kansallislinnun isohaarahaukan kanta on huolettavasti vähentynyt. Ihmisiä sairastuu pilvin pimein. Miljoona taloutta ei enää pysty myksamaan sähkölaskujaan.

   Tuulivoimaa vastustamaan on jo perustettu vajaat 700 yhdistystä eri puolilla maata ja pohjoisessa jopa puolue. Naapurimaissa pyöritellään neuvottomana päitä... Saksan kansa kuulemma puolustaa energiakäännettä, mutta kyllä minun saksalaiset tuttavani eri puolilla Saksaa kertovat ihan muuta.

   Euroopan pahin ilmastonpilaaja on muuten tuulivoiman mallimaa Tanska.

   Pahinta on ihmisten manipulointi: tuuulivoimayhtiöt tiedottavat ja lehdistö toistaa, että se ja se mylly teholtaan se ja se tuottaa niin ja niin monen talouden sähkön. Sellainen väite on lyhyesti sanottuna petos. Sähköä ei voi varastoida, nykymenetelmillä, jotka maksamaan pystyisimme, peräti muutamaksi minuutiksi...

   Saksalaisia on hiljan (heinäkuussa täsä vuonna) kehotettu varastoimaan ruokaa ja vettä muutamaksi päiväksi. Virallisesti pelätään sotaa. Todellisuudessa sähkökatkosta, joka lamaannuttaisi koko yhteiskunnan kerralla.

   Poista
 2. Eli nekin osavaltiot, joissa tuulivoimaa ei (niin paljoa) ole rakennettu ovat tuhonneet luontonsa? Tai ainakin noiden sähköverkko-ongelmien myötä ovat samassa suossa kuin kaikki muutkin. Elättelin toivoa, että edes eteläisin Saksa olisi säästynyt tältä.

  Niin kuin täälläkin - luonnon tuhoaminen on käynnissä länsirannikolta alkaen. Esim. Ilmajoen Santavuoren voimaloiden infraäänisaaste leviää laajalle, naapurikuntien voimaloiden kanssa lähes kaikki alueet saavat osansa. Hämmästyttää, miten pitkälle tämä oikein päästetään, eihän ihmisten terveyskään kestä tätä.

  VastaaPoista