tiistai 16. tammikuuta 2018

Antifasistit rantalomalla

Der Spiegel-viikkolehden toimittaja Markus Feldenkirchen kirjoittaa kolumnissaan lehden numerossa 37/2016 maahanmuutosta suurin piirtein näin:

Heti sen jälkeen, kun äärioikeistopuolue ”Vaihtoehto Saksalle” sai Itämeren rannalla sijaitsevassa Mecklenburg-Vorpommernin osavaltiossa äänistä 20,8 prosenttia, hänelle lähetettiin toiveita, ettei hän enää viettäisi lomaa Itämeren rannalla. Siis sikäläisille natseille kostona  - ja opetuksena.

Itämeren ranta on kaunista seutua. Siellä käy miljoonittain turisteja vuosittain. Juuri siellä sitten äänestettiin erilaisuutta vastaan. Tai no, eihän sikäläisillä ole mitään erilaisia vastaan, kunhan he ovat samannäköisiä ja puhuvat samalla tavalla kuin he itsekin. Ehkä siksi ei enää puhuta vieraista, vaan turisteista. Ulkomaalaisen näköisiä ihmisiähän seudulla ei ole juuri ole eikä ole koskaan ollut. Ainakaan turistit kumiveneissään Marokosta tai Afganistanista eivät ole joukoittain rantautuneet Itämeren rannoille. Jos sellaiset tavalliset konfirmoidut saksalaiset kuten tuo toimittaja eivät enää tulisikaan,  olisi se todellinen ongelma.


Ehkäpä pitää vastakin matkustaa Itämeren rannalle lomalle ja käsittää antifasismi hieman toisin. Kuka sanoi, että loma on vietettävä poroporvarimaisesti? Tiesittekö, että myös lomalla voi keskustella politiikasta ja yhteiskunnan asioista? Ja samalla nauttia merinäkymästä. 

 
Tulee välisinkin mieleen mielenosoitukset Suomessa maahanmuuttajia vastaan. Siellä missä moninaisuutta on paljon, ihmiset eivät juurikaan osoita mieltään. Itse olen Helsingissä ollut talvella 2015-2016 katsomassa maahanmuuttajia vastaan järjestettyjä mielenosoituksia. Eipä juuri paljon osallistujia ollut. Tuntuu myös varsin hullunkuriselta, että presidentti Trump haluaa maahanmuuttajat pois maahanmuuttajista koostuvassa maastaan ja solvaa afrikkalaisia, ja kuitenkin hän on itsekin maahanmuuttajan jälkeläinen. Ja Suomi on se maa, joka on erityisen hyvin osannut sisäistää sen, että lainataan muilta ja tehdään siitä perinteinen suomalainen asia…


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti