tiistai 19. helmikuuta 2019

Malttia maahanmuuttokeskusteluun

Mieheni on kertonut minulle ajastaan Ruotsissa, itse olen asunut suurimman osan elämääni Keski-Euroopassa. Emmehän me terroristeja olleet, joten saimme elää ulkomailla, mutta eivätpä ole terroristeja nämä tänne tulleet pakolaisetkaan. Miksi me emme antaisi heidän elää joukossamme?Oleskeluluvan perusteet 2015 
 
Jos joku kovia kokenut yksilö sekoaa, kun häneltä vetäistään matto pois alta, eikä hän näe tulevaisuudessa enää mitään, ei se tee hänestä terroristia. Mielellämme me tosin niin väitämme, jotta pääsisimme ikään kuin samaan sarjaan suurten maiden kanssa. Ei Suomessa ole yhtään terroritekoa tehty.  Hyvinkäällä ja Imatralla kyllä ammuttiin ihmisiä, mutta molemmissa tapauksissa kyseessä oli suomalainen sekopää.  Turussa oli toki ulkomaalainen puukkosankari, joka näytti hyvin omaksuneen suomalaisten puukkoperinteen.  Menneinä aikoinahan täällä puukotettiin ihan vain tanssi-iltojen ratoksi. Turun puukottaja toki oli myös hieman sekaisin, sillä hän kuului juuri tuohon epätoivoisten pakolaisten joukkoon, jolle ei missään nimessä olisi pitänyt antaa karkotuspäätöstä.  Toisenlainen turvapaikkapäätös olisi säästänyt jonkun ihmishengen.

Olen työni puolesta seurannut maahanmuuttokeskustelua. Ihmettelen suuresti, miten perussuomalaisjohtoisesti sitä käydään, vaikka puolueessa ei tunnu olevan yhtään asiantuntijaa. Meillä kotouttamisesta vastaavilla ihmisillä on sekä kokemusta että näkemystä asiasta, mutta emme ole halunneet hämmentää jo muutoinkin ylikiehuvaa soppaa.  Sormieni kautta on kulkenut monia kymmeniä, ehkäpä satoja tähän maahan muuttaneita, ja ylivoimaisesti suurin osa heistä on kotoutumisessaan onnistuneita ahkeria ihmisiä, joilla on joko työ- tai opiskelupaikka ja joista tämä maa saa hyviä veronmaksajia.  Oikeat kansantalouden asiantuntijatkin ovat sitä mieltä, että vain maahanmuutto voi pelastaa meidän huoltotaseemme.

Vaikka kansa innostuisikin Rinteen synnytystalkoista, prosessi on liian hidas. Kun lapsi syntyy Suomeen, kestää keskimäärin 20 vuotta, ennen kuin hänestä on hyötyä yhteiskunnalle, ja koko prosessi maksaa kaikkine tukineen, neuvoloineen, koulutuksineen, lapsilisineen ja sairaalamaksuineen satoja tuhansia euroja.  Kun maahanmuuttaja tulee Suomeen, hän ikään kuin syntyy tänne. Hänen kotoutumisensa tapahtuu 3- 5 vuodessa, ja sen jälkeen hän on valmis Suomen työmarkkinoille. Oikeasti ei kannata edes puhua maahanmuuton kustannuksista, kun ne eivät pahimmillaankaan ole kuin pieni osa ”synnytystalkoiden” kustannuksista.  Ja huomio: en ole lapsivastainen, minulla on kolme lasta.

Kun rasistia sanotaan rasistiksi, niin toki hän heti kiihtyy ja sanoo, että häntä nimitetään rasistiksi.  Oikeastaan vastaus on selvä merkki rasismista. Mutta rasisti on rasisti niin kauan kuin hän käyttäytyy rasistisesti.  Maahanmuuton vastaiset puheet kumpuavat rasismista, sillä tosiasiat ovat kokonaan maahanmuuton puolella.

Varmasti kaikki suomalaiset ovat pahoillaan Oulun seksirikostapauksista, eikä tekoja voida suinkaan puolustella sillä, että suurin osa Suomessa tapahtuneista seksirikoksista on suomalaisten tekemiä ja niistä tulee näkyviin vain pieni jäävuoren huippu.  Tämä on viranomaisten virallinen ilmoitus, johon meidän on syytä uskoa.

Selvää on, että tapaukset pitää tutkia ja rikolliset rangaista. Kotimaahan palauttaminen on varmasti riittävän kova rangaistus näille rikollisille - näin totesi myös eräs korkea poliisiupseeri.  Mutta ihmettelen, miksi samanlaisia rangaistuksia jaetaan myös niille, jotka eivät eläessään ole mitään rikosta edes suunnitelleet. Haluavat vain elää rauhassa paikassa, jossa luulevat saavansa oikeutta.

Suomi on eräs maailman väkivaltaisimmista maista. Jos tuota kaikenkattavaa globaalia rangaistusjärjestelmää toteutettaisiin, meillä olisi varmasti edessä massiivinen karkotus Siperiaan.  Näin ei toki menetelty Rannanjärven aikoihinkaan, joten ei sitten menetellä nytkään. 

Maassa maan tavalla: rikokset tutkitaan ja rikollisia rangaistaan, mutta ei tuomita täysin syyttömiä.  Ei tuomita maahanmuuttajia siksi, että ovat maahanmuuttajia.  

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti