lauantai 4. huhtikuuta 2020

Media valtion ohjauksessa

Lukijakommentti Dr. Wolfgang Epplen artikkeliin ”WINTERSTÜRME,WINDSTROM UND DER DEUTSCHE JOURNALISMUS

„Berliiniläinen „ kirjoitti 29.3.2020:
https://www.windwahn.com/2020/03/23/winterstuerme-windstrom-und-der-deutsche-journalismus/#comment-713

Kiitos artikkelista, jonka yhteenvedon voin vain vahvistaa. Nimenomaan "Die Zeit" on aina ollut edelläkävijä väärän tiedon jakamisessa ja julkisen mielipiteen manipuloinnissa toimittajien ja päätoimittajien etujen mukaisest. Bayerische Rundfunkille (Baijerin televisiolle) voidaan huoletta myöntää titteli "valtion televisio". Se ei edes enää yllätä. 

Tämänhetkisen tilanteen vuoksi ja koska tilanne on niin kamala, tässä on kaksi esimerkkiä siitä, kuinka valtion virastot tilannetta ja kansalaisia käsittelevät.

Berlin-Steglitzissä sijaitseva liittovaltion ympäristövirasto ei kuulemma tiedä, että Berliinissä olisi infraääniongelma. Lähetettyäni informaatiomateriaalia ja tiedusteltuani asiaa puhelimitse kaksi viikkoa myöhemmin, rouva Büchner vastasi, että ympäristövirasto ei ole vastuussa ihmisten terveydestä, vaan on kiinnostunut vain voimassa olevien asetusten ja pykälien noudattamisesta. Siksi hän ei ole käsitellyt hänelle lähtettyjä tiedostoja. Eikä tule sitä tekemään. 

Robert-Koch -instituutti viestitti työntekijänsä kautta, joka ei osannut edes kirjoittaa vastaanottajan nimeä oikein, että instituutti ei ole kiinnostunut koko asiasta eikä anna neuvoja jokaiselle erikseen. 

Itse asiassa se viestin vakava ydinsanoma jätettiin kokonaan huomiotta, nimittäin että infraääni Brandenburgista on ympäröinyt kaupunkia joka puolelta jo vuosikausia.

Liitteenä oli linkkejä liittovaltion ”tutkimuksiin” ja ideologiaan liittyviin tilausjulkaisuihin, jotka kuten tiedetään vähättelevät asiaa, lainaavat toistensa sanomisia ja kutsuvat kriitikkoja ”energiakäänteen ja ilmastonsuojelun vastustajiksi”.

Robert-Koch-Instituutin vastauksen viimeinen lause oli myös erittäin paljonpuhuva, pahoiteltiin sairautta ja toivoteltiin instituutin puolesta pikaista toipumista. Koska instituutissa ollaan niin olevinaan suuresta määrästä mielenkiintoa tieteeseen ja sosiaalisiin vahvuuksiin, ei voi muuta kuin huokaista, ja näin ollen nykyinen kriisi saa miettimään vakavasti instituutin osaamista. 

Robert-Koch-Instituutin päällikkö (kuten media häntä nimittää) etsii sen sijaan päivittäin tiedotusvälineiden huomiota vakuuttaakseen väestölle, miten vakava tilanne on, ja sen, kuinka hyödyllisiä instituutin taidot olisivat tässä tilanteessa.

Se, että koronasta JA pitkään jatkuneista infraäänipäästöistä voi tulla suurelle määrälle väestöä (ikääntyneille, lapsille ja niille, joilla on perussairauksia) kohtalokkaita, jätetään mediassa ja Robert-Koch-Instituutin puolelta kokonaan ja systemaattisesti kertomatta.

Sitä kysymystä esimerkiksi ei esitetä ollenkaan, voisivatko tätä kestävää, pitkäikäistä virusta levittää myös tuuliturbiinien pyörteet. 

Suurin osa Saksan journalismista ja julkisoikeudellisista tiedotusvälineistä ei vain lakaise tosiseikkoja maton alle, vaan myös avustaa aktiivisesti poliitikkoja aikaansaamaan miljoonittain suurimmaksi osaksi korjaamattomia ruumiinvammoja hyväksymällä kuolemaan johtavat seuraukset. 

On vain todettava hyvin selvästi eikä yhtään liian usein: Saksassa ideologia ja korruptio kiduttavat miljoonia ihmisiä. 24 tuntia päivässä, 7 päivää viikossa... ja journalismi ja media avustavat. 

Toivotan kaikille selviytymistä tästä vaikeasta ajasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti