keskiviikko 11. elokuuta 2021

Maailmanloppu tulee - oletko valmis?

Vihreä liike on tuomiopäivän uskonlahko.

 

 

Netissä on uusi trendi. Unohda menneet trendit. Tällä hetkellä kyse on maailmanlopusta. Sosiaalisessa mediassa huolestunut väki jakaa kuvia Kreikan ”helvetinpaloista” ja Euroopan tulvien siivoamisesta ja Pohjois-Kaliforniassa raivoavasta maastopalosta. Niillä kaikilla on sama viesti: se kaikki johtuu ilmastonmuutoksesta. Tällainen on maailma, jonka me ihmiset, tämä ahne, tuhoava laji on luonut. Tämä on helvetti, joka odottaa meitä kaikkia, jos emme lopeta halpoja lentoja Malagaan ja muovipillien käyttöä. "Tervetuloa ilmaston lämpenemiseen!", eräs Kreikan tulipalojen tarkkailija huudahti.

Maailmanloppu on kaikkialla. Et voi avata sanomalehteä tai käynnistää tietokonetta juuri nyt ilman, että kohtaat tulipalojen ja tulvien kuvia. Heinäsirkkavitsaukset eivät voi olla enää kaukana. Aamun lehden etusivulla on kuva ikääntyneestä kreikkalaisesta naisesta ahdistuneessa "helvetissä" lähellä kotiaan Evian saarella. Videoita kreikkalaisista, jotka purjehtivat kauas tulipalosta, on jaettu satoja tuhansia kertoja. "Maailmanloppu", sanoi eräs toimittaja. Ei vain maailmanloppu, vaan kauhea maailmanloppu. Olemme ohittaneet jo ilmestyskirjankin kauheudet.

Viimeaikaisista eurooppalaisista tulvista puhutaan varoituksina ihmiskunnalle, ikään kuin luonto olisi tunteva voima, joka meitä hulluudesta nuhtelee. Hyveiden viestinviejien armeijat seurasivat kuvamateriaalia tulvista Saksan ja Belgian kaupungeista "tietoisuuden lisäämiseksi" ihmisen aiheuttamasta maailmanlopusta. "Kuinka monta kuollutta me hyväksymme [ennen kuin toimimme]?", Kysyi eräs belgialainen tiedemies. Muuta tapojasi tai ihmiset kuolevat. Kuvia Lontoon tulvista metroasemilla pidettiin hetkessä välähdyksinä tulevaisuudesta, varoituksia 2050 -luvun sukupolvelta, joka elää lyhyen, kuuman, kärsivän elämän, jos emme saavuta nollatasoa seuraavien viiden vuoden aikana. Se kaikki toisteli johtavan vihreän ajattelijan Mark Lynasin keskiaikaista saarnaa useita vuosia sitten - että jos ihmiskunta ei muuta tapojaan, niin "Poseidon [tulee] vihaiseksi ... hänen vihansa ei tunne rajoja".

Median kautta leviävään maailmanlopun julistukseen liittyy paljon kammottavaa raamatullista pohjavirettä. IPCC: n viimeisimmän raportin julkaiseminen tällä viikolla - sen ”punaista näyttävä” varoitus ihmiskunnalle - on lisännyt puhetta maailmanlopusta ja tehnyt siitä jopa tavallista sietämättömämpää. "Jos emme pian nollaa päästöjämme, tulevaisuuden ilmastostamme voi tulla helvetti maan päällä", sanoo professori Tim Palmer Oxfordin yliopistosta. Täysin odotetusti siitä tuli iso otsikko kaikkiin medioihin. Entä kuka on vastuussa tämän helvetin tuomisesta maan päälle? Me tietysti. Vilpillinen, ryöstävä, nerokas ihmiskunta. Olemme "helvetin syyllisiä", huutaa toimittaja, kuten joku muinainen tuhatvuotinen saarnaaja, no, vain paremmin palkattu.

Näissä maailmanlopun varoituksissa on myös outoa iloa. Kuten kaikki herjaukset, ekologisen maailmanlopun julistaja näyttää iloitsevan kertoessaan meille muille, että olemme tuomittuja, että planeetan tappaa kuumuus, jos emme muuta tapojamme. "Raivoavien metsäpalojen, tulvien ja pandemioiden myötä näyttää siltä, ​​että elämme lopun aikoja - ja se on meidän oma saamarin vikamme", sanoo Hill-lehden toimittaja. " On vaadittava välitöntä parannusta", sanoo Guardian-lehti ja pysyy vilpittömästi hullun uskonnollisessa näkemyksessään tulvista ja tulipaloista pahoina nuhteina ihmiskunnan ekosyntiä kohtaan. Eikä vaadittava "välitön parannus" toki tarkoita, että vain rukoillaan, vaan päästöjä on vähennettävä ”välittömästi”. Entä ihmiset Kiinassa, Intiassa ja Brasiliassa, ihmiset, jotka eivät vieläkään ole saavuttaneet elintasoamme ja joiden on poltettava paljon enemmän hiiltä voidakseen tehdä niin, kuulen teidän kysyvän. Älä ole hemmetin tyhmä. Heillä ei ole väliä. Maailma on tulessa.

Ekologisen maailmanlopun manaamisen viimeaikaisesta noususta voisi sanoa monia ikäviä asioita. Ensimmäinen on pelkkä opportunismi, nopeus, jolla jokainen luonnonkatastrofi - riippumatta siitä, voidaanko se todella yhdistää ilmastonmuutokseen - politisoidaan ja hyödynnetään. Jokainen tulipalo ja tulva muuttuu kauhuelokuvaksi, jota länsimaiden kyllästyneet keskiluokat käyttävät sitten julistamaan vihreää toimintaohjelmaansa. Sitten on tapa, jolla maailmanlopun manaajat saavat eri poliittiset laitokset koukkuun. Kaikkien erilaisten luonnontapahtumien käsittäminen todisteena kaikenkattavan, kaikkia rankaisevan, ilmastonmuutokseksi kutsutun maailmanlaajuisen hirviön olemassaolosta vapauttaa paikalliset poliitikot vastuusta käsitellä luonnollisia ongelmia.

Jos esimerkiksi Kreikan tulipalot johtuvat nykyaikaisen ihmisen ylimielisistä toimista, meidän ei tarvitse välittää EU: n säästöistä ja siitä, miten se vaikutti Kreikan julkiseen sektoriin, mukaan lukien sen kykyyn torjua tulipaloja. Se ei ole Brysselin vika - se on sinun syytäsi, kun ajoit dieselautolla. Samoin Erdoganin laiminlyönti valmistautua metsäpaloihin Turkissa haudataan maailmanlaajuisen median pakkomielle, joka uskoo, että jokainen tulipalo on Gaian varoitus. Ja se tosiasia, että Euroopan tulvat näyttävät pahentuneen huonosta suunnittelusta johtuen, työnnetään vain syrjään sivumennen ja haudataan Poseidonin vihan ja lopun aikojen hämmennyksen alle. Ei ihme, että Saksan ministerit puhuvat mielellään eko-maailmanlopusta - se kun vie huomion pois siitä, että he itse eivät ymmärrä olevansa syypäitä maansa infrastruktuurin heikkouteen.

On myös epärehellistä puhua ihmisen tekemästä tuhosta ja jättää tahallaan huomiotta se tosiasia, että olemme nyt vähemmän luonnon armoilla kuin koskaan ennen. Yhä vähemmän ihmisiä kuolee ilmaston aiheuttamiin katastrofeihin. Niinpä vaikka väestö on nelinkertaistunut viimeisen vuosisadan aikana, ilmastonmuutosten aiheuttamat kuolemat "ovat vähentyneet 20-kertaisesti". Luonnonkatastrofien tai äärimmäisten sääolojen aiheuttamat kuolemantapaukset ovat laskeneet peräti 99 prosenttia 1920 -luvulta lähtien. Edistys – jota vihreät niin vihaavat - on tehnyt elämästämme turvallisempaa. Se ei olekaan tuhonnut luontoa, vaan se on auttanut suojelemaan meitä luonnon väkivaltaisilta mielijohteilta.

Viime viikkojen maailmanlopun manaus kuvaa hyvin, kuinka taantumuksellista ympäristöideologiasta on tullut. Se on pelottavaa ja maailmankuva yhä hysteerisempi. Se edistää tosiasioihin perustumatonta kuvaa ihmiskunnan väitetystä pahasta vaikutuksesta planeetalle ja liioittelee luonnon aiheuttamia riskejä. Pahinta on se, että se nimenomaisesti vähentää sitä, minkä pitäisi olla ihmiskunnan suuri, rohkaiseva tavoite – nimittäin jokaisen ihmisen vapauttaminen köyhyydestä - ja korostaa, että edistyminen on mennyt liian pitkälle, talouskasvu on käännettävä takaisinpäin ja meidän kaikkien on tultava toimeen vähemmällä. Meidän on ”radikaalisti vähennettävä päästöjämme”, sanoo professori Oxfordista. Kuvittele, että sinulla on tällainen näkemys, samalla kun kolme miljardia ihmistä elää edelleen äärimmäisessä köyhyydessä. Länsimaiden inhottavan porvariston maailmanloppu on uhka järjelle ja totuudelle ja todella vakava ongelma niille meistä, jotka uskomme, että tarvitsemme enemmän edistystä ja vaurauden luomista, ei vähemmän. Se pelottaa minua paljon enemmän kuin mikään metsäpalo.

 

Vapaasti Brendan O’Neillin artikkelin 10.8.2021 mukaan.
https://www.spiked-online.com/2021/08/10/apocalypse-porn/?fbclid=IwAR10JiV0zKXNI5pFhB880PvZ4d5Qm7OnaplxixM5uB4WgLKdpV9xPhLzu5U

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti