maanantai 2. elokuuta 2021

Toinen näkökulma. Puheenvuoro vihreitä vastaan voittaa kaikki myyntiennätykset

Huippubestseller: Puheenvuoro vihreitä vastaan voittaa kaikki myyntiennätykset

https://exxpress.at/top-bestseller-ein-plaedoyer-gegen-gruen-schlaegt-saemtliche-verkaufsrekorde/?fbclid=IwAR2vj6aal5gTXNXVekaJhGYsDi79jWHiXadLNszaIfgN2aGupakHHtOvCvQ

28-vuotias menestyskirjailija Nena Schink moittii armottomasti vihreitä uudessa kirjassaan "En ole vihreä: vapauden puolesta" (Ich bin nicht grün: Ein Plädoyer für die Freiheit). Ilmeisesti hän iski ajan hermoon. Hänen teoksensa julkaistiin 27. heinäkuuta - ja se on jo yksi eniten myydyistä kirjoista Amazon-verkkokaupassa.

Kirjoittaja: Stefan Beig 31.7.2021

 

Nena Schink (l.) Ei säästele sanojaan - ja varoittaa avoimesti vihreiden ehdokkaasta Annalena Baerbockista (r.)

"Vihreän valitseminen on uusi uskontunnustus", toteaa Nena Schink äskettäin julkaistussa kirjassaan. "Ja menosi Fridayays for Future -tapahtumaan korvaa sunnuntaipäivän jumalanpalveluksen. Kun se on sinun valintasi, otat vastaan moraalisen aneen. Olet oikeassa, sinä pelastat maailman. "

Ei ongelmia "vanhojen valkoisten miesten" kanssa

Mutta juuri tätä ”moraalipopulismia” tämä nuori taloustoimittaja ja bestseller -kirjailija armottomasti moittii. En ole vihreä: vapauden puolesta” on hänen uuden kirjansa otsikko. Sen hän omisti suurelle esikuvalleen - isoisälleen. Kirja julkaistiin 27. heinäkuuta ja se on jo kaikkien Amazonin kirjojen myydyin kirja. On selvää, että tämä nuori menestyskirjailija on jälleen osunut ajan hermoon.

Nena Schinkiä, joka syntyi Düsseldorfissa vuonna 1992, häiritsee ennen kaikkea yksi asia: on saatava loppumaan, että ”nuori, nainen, koulutettu, kaupunkilainen, toimittaja” automaattisesti rinnastetaan ”vihreään”. Määritelmät, kuten "vanhat valkoiset miehet", ottavat häntä erityisen paljon päähän. Hänhän on oppinut eniten juuri yli 60 -vuotiailta mieshaastateltavilta.

Usko korvaa tosiasiat

Luvussa toisensa jälkeen Schink ruotii vihreää politiikkaa - ja varoittaa vihreästä liittokansleriehdokkaasta Annalena Baerbockista ja vihreä-punainen-punainen-koalitiosta. Hänen tärkein huolenaiheensa on vapaus, jonka vihreä "moraalipopulismi" vaarantaa: "Järkevä kansalainen haluaa selvittää syyt uusiin kieltoihin ja käyttäytymissääntöihin", Schink kirjoittaa. Mutta nyt tosiasiat eivät enää olekaan tärkeitä, vaan usko. Heti kun monien uusien vihreiden esittämien kieltojen kustannus-hyötysuhde kyseenalaistetaan, vihreät vastustavat – koska heillä jumalallinen tehtävä pelastaa maailma: "Haluatko jääkarhujen kuolevan?", "Etkö halua pelastaa ympäristöä?", "Oletko sinä yksi niistä ilmaston kieltäjistä?"

Nena Schinkin mielestä tuolla uskolla ei tee mitään - järkisyistä: "Pahat kielet väittävät, että ehdoton moraali on vain laiskuutta. Jos sinulla ei ole argumentteja tai et halua etsiä niitä, julista jokainen keskustelu päättyneeksi ennen kuin se edes alkaa.” Menestyskirjailija arvostelee myös sitä, että vihreät saarnaavat joskus vettä ja juovat viiniä. Olipa kyse ajoneuvon valinnasta tai jätteiden lajittelusta: kaikki tutkimukset osoittavat, että juuri vihreät ja heidän äänestäjänsä haluavat tehdä päinvastoin kuin mitä he käytännössä määräävät. Käytännössä he ovat paljon suurempia "syntisiä" kuin muiden puolueiden äänestäjät.

Puolusta vapautta sääntelymaniaa vastaan

Kirja varoittaa myös vihreästä suunnittelutaloudesta - "Kuulostaa sosialismilta parhaimmillaan, eikö?", Nena Schink sanoo vihreän politiikan joistakin kohdista. Schink myöntää avoimesti: jotkut asiat pelottavat häntä. Esimerkiksi, että olemme täysin unohtaneet sosialismin epäonnistumisen, olipa se sitten taloudellista, humanitaarista -  tai muuten myös mitä ympäristöön tulee. Tässä Nena Schink kertoo, mitä hän uskoo: ”Uskon ihmisten itsemääräämisoikeuteen. Jokaisella pitäisi olla vapaus päättää mitä tehdä ja mitä tuotteita ostaa. Jokaisella pitäisi myös olla vapaus tarjota tavaransa parhaaksi katsomallaan tavalla. Ihmiset itse yksinkertaisesti säätelevät miljardeja tapahtumia paljon paremmin kuin poliitikot keskitetysti pystyisivät tekemään. "

Kirja ei jää negatiivirajoihin. Sana "konservatiivinen" on kirjassa myös täynnä elämää. "Jos haluat todella loukata jotakuta nykyään," sana konservatiivinen "näyttää olevan yleinen kirosana ainakin osalle väestöstä", Schink sanoi. "Yleinen mielipide on: konservatiivisuus ei ole trendikästä, ei ajan hermolla."

"Konservatiivisuus on äärioikeiston vastakohta"

Hän on sitä mieltä, että  ”minulle kuitenkin TÄRKEIN kriteeri sille, miksi konservatiivisuutta ei pitäisi enää käyttää väärin poliittisena pelotteena tai haukkumasanana on, että konservatiivisuus on äärioikeistolaisuuden vastakohta. Jokainen, joka on todella konservatiivinen, ei KOSKAAN voi olla sellainen, joka määritellään äärioikeistolaispopulistiksi.”  On todella vaarallista, jos konservatiivit ja äärioikeisto heti rinnastetaan samanlaisiksi.

Kun sitten tulee kysymys siitä, mistä konservatiivisuudessa on kyse, Nena Schinkistä tulee vieläkin tarkempi. Hän perustaa näkemyksensä edesmenneeseen yhdysvaltalaisen politologiin ja uuskonservatiivien kummisetään Irving Kristoliin, joka kerran määritti uuskonservatiivin liberaaliksi, jonka kimppuun todellisuus on hyökännyt. Tämän sanan lisäksi hän mainitsee kolme konservatiivin ominaisuutta: kapitalismin puolustamisen - "koska se sallii suurimman mahdollisen henkilökohtaisen vapauden" - ja tuen sääntelyn purkamiselle - koska se edistää kasvua ja mahdollistaa siten myös alempien yhteiskuntaluokkien vaurauden - ja kolmanneksi taistelun kommunismia vastaan - "koska kommunismi kieltää vapauden ja vaurauden".

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti