lauantai 26. maaliskuuta 2022

Toisinajattelijoiden ongelma

Hans-Peter Zimmermann on sveitsiläinen psykologi, luonnonparantaja ja astrologi. https://hpz.ch/
Olin tässä hiljan ja ihan sattumien summana eli vain kuukausikirjeen tilaajana malliesimerkkinä syntymähoroskoopin analyysistä yhdellä hänen nettiluennollaan. Hän ei tiedä minusta yhtään mitään. Yllätyin täysin: koko analyysi piti täydellisesti paikkansa!

 

Hans-Peter Zimmermannin Power-letter lukijoilleen 26.3.2022:

Viime aikoina itseään toisinajattelijoiksi kutsuvat ihmiset sanovat usein: "Älä usko kaikkea, mitä valtamedia kertoo." Olen sataprosenttisesti samaa mieltä. Monet toimittajat ovat yksinkertaisia ​​ihmisiä. He heilahtavat tunteesta tunteeseen kuin simpanssit kiipeilypuistossa, ja jos he eivät löydä sensaatiota, he luovat sellaisen. Ja jos klikkausten määrä tai levikin lisäys auttaa, sen parempi.

MUTTA: Se ei olekaan niin kuin keskiverto toisinajattelija uskoo sen olevan. Yksinkertaisesti uskomalla aina päinvastoin kuin mitä massamediasta lukee ei ole toisinajattelua, vaan sopeutumista uudenlaiseen valtavirtaan.

Moni typerys, joka ei ole toistaiseksi saanut elämässään mitään aikaiseksi, huomasi mahtavan tilaisuutensa tulleen saada hieman huomiota korona-aikana. Nyt kiinnostus koronaan on yhtäkkiä lakannut (mikä edelleen korkean ilmaantuvuuden valossa johtuu todennäköisesti joukkoviestimien omasta dynamiikasta), ja nyt nämä itse itsensä paremmiksi ylentäjien on säilytettävä asemansa esimerkiksi mutatoitumalla Putinin ymmärtäjiksi.

Tämän aiheen osalta on myös tärkeää, että lasta ei saa heittää ulos kylpyveden mukana. Minäkin olen hämmästynyt siitä, että neljä viidesosaa maailman väestöstä on samaa mieltä siitä, että Venäjää vastaan ​​pitäisi määrätä pakotteita, vaikka yksikään länsimaalainen ei ehdottanut pakotteita Yhdysvaltoja vastaan, kun Yhdysvallat hyökkäsi Afganistaniin ja Irakiin. Ne olivat myös perusteettomia hyökkäyssotia, eikö niin?

Yksi ero kuitenkin on, ja siksi sanon: "Jos vain kääntää kaiken päinvastaiseksi, se ei ajatteluun riitä!" Yhdysvaltain silloinen presidentti George W. Bush ei kuulunut suosikkeihini ollenkaan, mutta hänellä ei ainakaan ollut kunnianhimoa perustaa diktatuuria. Hän käyttäytyi aina sivistyneesti poliittisia vastustajiaan ja seuraajaansa Obamaa kohtaan. Asia oli toisin Obaman seuraajan Donald Trumpin kanssa. Trump on yrittänyt tehdä kaiken kuten diktaattorit tekevät: ensinnäkin, hän mustamaalasi valtavirran tiedotusvälineet tarkoituksenaan ottaa käyttöön sensuuri ja sallia vain sellaiset raportit, jotka ylistävät häntä. Toiseksi  hän julisti Naton vanhentuneeksi ja antoi siten ohjat suosikkidiktaattorinsa Putinin käsiin luultavasti toivoen, että Putin auttaisi häntä perustamaan Trump-diktatuurin. Ja lopuksi käsittämätön vallankaappausyritys 6. tammikuuta 2021, joka oli ennennäkemätön hyökkäys amerikkalaista demokratiaa vastaan.

Mitä haluan sanoa: Käytä aivojasi ennen kuin käytät suutasi! Tämä periaate pätee edelleenkin. Maailma ei ole mustavalkoinen, se on värikäs, ja meidän pitäisi oppia erottamaan värisävyjä.

Yksinkertainen ihminen tarvitsee ilmeisesti kiireesti uuden viholliskuvan. Ja koska tuo pieni, näkymätön koronavirus ei todellakaan sopinut sellaiseksi, oli poliitikkojen, jotka parhaan tietonsa ja uskonsa mukaan yrittivät tehdä työnsä ja suojella väestöä, tehtävä työ.

Viholliskuvan löytyminen on nyt taas helpottunut: toisille Putin, toisille amerikkalaiset. Kumpikaan ei auta, kumpikaan ei edesauta rauhaa. Ja molemmat todistavat hyvin yksinkertaisesta sielunmaisemasta. Voitko syyttää tällaista ihmistä siitä, että hän on niin yksinkertainen? Voit, mutta se on aivan yhtä hyödytöntä kuin syyttää hevosta siitä, ettei se osaa lentää.

On uskomatonta, mitä kaikkea ihmiset tekevät välttääkseen elämästä nykyhetkessä. Jokainen, joka antaa ydinsodan pelon hallita arkielämäänsä, jää paitsi näistä uskomattoman kauniista kevätpäivistä. Jokainen "Fridays for Future" -mielenosoittaja on unohtamassa, että on olemassa sekä tulevaisuus että nykyisyys... joka muuten eilen oli myös tulevaisuus! Kannatan uuden liikkeen perustamista nimeltä Everyday for the Present. Kuka tulee mukaan?



 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti