tiistai 18. huhtikuuta 2023

Koronapandemia ja rokotteet


WHO:n mukaan rokotteet ovat estäneet miljoona kuolemantapausta Euroopassa.

WHO on yrittänyt arvioida, kuinka monta ihmishenkeä Euroopassa pelastettiin koronapandemian aikana. Sen mukaan vaikutus oli erityisen suuri yhden virusmuodon osalta.

Corona-rokotteet ovat tieteellisen arvion mukaan pelastaneet yli miljoona ihmishenkeä Euroopassa ja entisen Neuvostoliiton maissa vuoden 2020 lopun jälkeen. Tämä käy ilmi Maailman terveysjärjestön (WHO) maanantaina julkaisemasta raportista.

Tämä luku laskettiin 26 maassa tapahtuneiden kuolemantapausten ja annettujen rokoteannosten perusteella. Raportin mukaan sen jälkeen, kun koronapandemia puhkesi noin kolme vuotta sitten, yli kahden miljoonan ihmisen on vahvistettu kuolleen Covid-19-tautiin WHO:n Euroopan alueella.

Rokotteiden tehoa painotettiin eri tavoin pandemian eri aalloissa riippuen vallitsevasta koronavariantista. Rokotteiden välillisiä vaikutuksia ei otettu huomioon. Raportin mukaan suurin osa (96 prosenttia) rokotteiden pelastamista henkilöistä oli yli 60-vuotiaita.

Omicron-aallon aikana vältettiin erityisen suuri määrä kuolemantapauksia. Rokotusten avulla pelastettujen ihmishenkien määräksi arvioitiin tässä vaiheessa hieman alle 570 000.

WHO:n Euroopan aluejohtaja Richard Pebody kehotti rokottamattomia ihmisiä suojautumaan. "Näemme tutkimuksemme perusteella, että Covid 19 -rokote on pelastanut pandemian aikana suuren määrän ihmishenkiä kaikkialla Euroopassa", Pebody sanoi tiedotteen mukaan.

Maailman terveysjärjestön Euroopan alueeseen kuuluu 53 maata, mukaan lukien Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen jäsenvaltiot sekä Venäjä ja useat Kaukasuksen ja Keski-Aasian maat.

Lähde: dpa 17.4.2023

Asianajajien mukaan eri puolilla Saksaa on vireillä ainakin 185 siviilioikeudenkäyntiä Corona-rokotusten väitetyistä vahingoista. Düsseldorfin asianajotoimisto sanoo edustavansa 135 tapausta ja yksi Wiesbadenissa 50. Kanteet on nostettu kaikkia neljää suurta Corona-rokotteiden valmistajaa vastaan.

Lähde: dpa 11.4.2023

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti