sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Tässä ja nyt

Joulu on ihanaa aikaa, kun ei tarvitse tehdä mitään. Ei enää, kun lapset eivät enää ole pieniä eikä anoppi hengitä niskaan ja vaadi koko ajan uutta juhlaruokaa.

Olen lukenut viime aikoina muun muassa Jon Kabat-Zinnin kirjaa "Olet jo perillä". Suosittelen. Varsinkin itselleni.
Kirjan alaotsikko "Tietoisen läsnäolon taito" sanoo tarkasti sen, mistä on kyse. On vain nyt. Kuuntele hengitystäsi, nyt. Keskity siihen mitä kulloinkin teet. Nyt.

Näen joka aamuyö painajaista tulevasta päivästä. Kun nousen aamulla ylös, ongelmaa ei ole. Mikään asia ei ole huonosti, mitään huolta ei ole. Ihmisen mieli ilmeisesti hoitelee paineet ihan itsestään ihmisen nukkuessa.

Miten mukavaa olisikaan tietää, mitä huominen päivä tuo tullessaan. Miten firman asiat selviävät, löytyykö sitä omaa kultaa ikinä, ja mitä sitä pieni ihminen mielessään pyöritteleekään. Ennustajat ennustavat. Ennustaisivatpa edes kerran lottonumerotkin. Ei - näin se ei valitettavasti mene. Ihan itse on tehvät työt ja ihan itse "tilattava" se mitä haluaa.

Kun minulla on ollut taloudellisia huolia, olen todennut, että niitä on turha surra viikonvaihteessa, ihan vain siksi, että pankit eivät toimi viikonvaihteessa - mitään rahoja ei tililleni ilmesty, mitään ei sieltä lähde. Ja miten mukavaa onkaan heittää ne huolet maanantaille. Ehtiihän sitä suremaan maanantainakin. Ja jo helpottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti