perjantai 19. helmikuuta 2010

Tilauksia. Uusi pusero ja palvelurahoja

Soitin tyttärelleni Stuttgartista sieltä motivaatiopäiviltä, ja kerroin mitä oli tapahtunut. Tytär puolestaan kertoikin seuraavaa. Kun kerran olin puhunut tilaamisista, niin hän ja hänen ystävänsä olivat myös kokeilleet. Edellisinä päivinä oli käynyt näin:

Tytär oli nähnyt kaupassa kivan puseron, mutta hinta oli aivan liian korkea. Oli käynyt sovittamassa, mutta oli sitten päättänyt, että ei osta. Ja oli "tilannut" sen puseron.

Oli kävellyt sen kaupan ohi pari päivää myöhemmin ja nähnyt, että juuri se samainen pusero oli myynnissä alehintaan, puoleen hintaan edellisestä...

Hänen ystävänsä toimi äitinsä lahjatavarakaupassa Konstanzissa silloin tällöin apulaismyyjänä.
http://www.fresko-konstanz.de/ - ihana ihana kauppa se!
Hän oli "tilannut" itselleen kunnon tipit sinä päivänä. Palvelurahojen saaminen ei ollut siellä mitenkään tavallista, joskin mahdollista. Ja mitä tapahtuikaan. Sinä päivänä joka ikinen ostaja oli pyöristänyt summat seuraavaan... ja lopputulos oli ollut mukava ylimääräinen palkkio myyjälle.

Molemmat tytöt olivat aika hämmästyneitä!

Ovat muuten molemmat muusikkoja nyt. Se taidekäsityökauppa taas on varsinainen nähtävyys ja menestystarina sinänsä siitä, mitä saa aikaan, kun työttömäksi jäänyt ei ikinä, ikinä, ikinä luovuta – paras esimerkki siitä, mitä varten sinne Stuttgartiin motivaatiopäiville menin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti