perjantai 12. helmikuuta 2010

Rahalla voi ostaa kukkia

Rahalla voi ostaa kukkia...

...mutta ei iloita niistä, kirjoittaa Heinz-Jürgen Scheld uutiskirjeessään.

On todellakin ihana asia, jos on rahaa. Mutta mitä sillä rahalla? Pannaanpa muistiin ensin joitakin asioita, jotka tekevät meidät onnellisiksi. Niitä on se, että olemme tyytyväisiä itseemme, sellaisina kuin olemme, ja tyytyväisiä ulkonäköömme. Sitten on onni ja rakkaus, jonka jaamme perheen, ystävien ja liikekumppanien kanssa. Sitten ilo, joka syntyy syvästä tyytyväisyydestä itseemme, omaan luonteeseen ja johonkin meitä suurempaan, jota myös Luojaksi kutsumme. Ja nyt kun lisätään vaurautta, terveyttä, toiveiden täyttymystä, vapautta ja mielekkyyttä, niin luettelomme on täydellinen.

Sitten on vielä menestys. Tai tunne siitä että menestyy. Useimmat ihmiset ymmärtävät menestyksellä liiketaloudessa tai uralla onnistumista. Ymmärrettävää.

Monet uskovat, että taloudellinen vapaus on menestystä. Toki on. Mutta menestystä ei voi mitata vain euroina. Menestys on jokaiselle jotain muuta. Joillekin menestys on löytää sielunkumppani.

Entäpä, jos sinulla on paljon rahaa, mutta ei olekaan terveyttä? Jos olet unohtanut vaalia suhdettasi, ja partnerisi kääntää sinulle selkänsä ja ilmoittaa löytäneensä toisen, jolla on hänelle aikaa?

Älä unohda iloita kukista, joita pystyt rahallasi ostamaan, äläkä unohda lahjoittaa niitä sille, jota rakastat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti