tiistai 23. helmikuuta 2010

Kone, jota pitää huoltaa

Mitä tapahtuu, kun tulee lama ja ihmisillä menee huonosti? Työpaikka menee, nälkä tulee?
Kun pankeilla menee huonosti, yhteiskunta maksaa. Kun pienellä yrittäjällä menee huonosti, tulee konkurssi. Yhteiskunta ei maksakaan.

On siis aika valittaa. Vai?

Me voimme toimia. Niin ettei nälkä tulekaan. Ei tarvita muuta kuin

rahantekokone.

Sellainen on oikeasti olemassa. Oletetaanpa, että sinulla olisi tuollainen kone. Käsittelisit sitä ihan varmasti kuin raakaa kananmunaa. Pitäisit kunnossa, huoltaisit, hoivaisit. Katsoisit, että lämpötila on aina oikea ja konetilat optimaaliset ja että mitään ei ikinä puutu. Et myöskään koskaan säästäisi rahaa, jos pitäisi investoida tuohon koneeseen. Sehän tekee rahaa.

Eikö näin olekin?

Jos myönnät että kyllä, niin nyt juuri on aika tehdä tämä kaikki - itsellesi. Sinähän olet se rahantekokone! Kukapa muukaan tuo rahat kotiin, jos sinä et? Vasta sitten kun sinä itse liikut, tapahtuu jotain. Sitä liikettä kutsutaan rahan ansaitsemiseksi. Mitä paremmin sen asian hallitset, sen enemmän ansaitset.

Ja miten sinä käsittelet itseäsi, rahantekokonettasi? Huollatko sen myös ihan oikeasti? Mitä teet kaikkea jokapäiväistä kielteistä informaatiota vastaan? Miltä sinusta tuntuu siellä työpaikallasi? Miten pääset eroon negatiivisista ajatuksista, jotka tekevät elämän hankalaksi? Oletko koskaan esittänyt itsellesi näitä kysymyksiä? Miten toimit, toimitko itse vai etkö tee mitään, jolloin toiset toimivat eli tekevät päätökset puolestasi?

Onko mitään arvokkaampaa kuin sinä itse? Jos teet töitä vielä 30 vuotta, niin kerropa nettotulosi kolmellasadalla kuudellakymmenellä ja näet, miten arvokas olet tänään. Tätä summaa et voi korottaa moninkertaiseksi, jos et pidä itsestäsi yhtä hyvää huolta kuin mitä pitäisit rahantekokoneesta.

Näin kirjoittaa viimeisimmässä uutiskirjeessään Thomas Haack.

Se joka uskoo, että ajat ovat nyt pahempia kuin koskaan, erehtyy. Jo Aristoteles (384-322 e.Kr.) valitti tulevaisuutta:
"Minulla ei ole enää mitään toivoa maamme tulevaisuuden suhteen, sitten kun nykyisistä nuorukaisistamme tulee miehiä. Nuorisomme on sietämätön, vastuuton ja kauheaa katseltavaa."

Ajat ovat aina olleet huonoja, eikös vain? Sitä ei tiedetä, mutta kaksi asiaa tiedetään varmasti.

1. Varmaa on, että mikään ei ole varmaa.

2. Elämäsi laatu ei riipu taloudellisesta menestyksestä, rahasta eikä rikkaudesta. Se riippuu vain ja ainoastaan omasta sisäisestä asenteestasi. Se, joka haluaa liikuttaa maailmaa, liikuttakoon ensin itseään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti