keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Autonhakujuttuja 3 - Hevoshampaat

Nytpä enpä kirjoitakaan siitä seikkailusta, miten pääsin perille. Lentokone oli myöhässä ja ja...

On hyvä tietää, että Frankfurtin aseman seutu on Saksan tunnetuimpia ja vaarallisimpia huumekeskuksia. Yöllä ei ole hyvä liikkua siellä yksin. Verta ei tarvitse kaivaa omasta nenästään. Älä siis mene sinne yöllä yksin.

Saavuin puolenyön aikoihin poikani luo ja kerron mitä oli tapahtunut. Tämä löi kädet yhteen ja kirosi minut maan rakoon. "Äiti, ikinä et ........!" Niitä merkkejä ei ole aakkosissa eikä ääkkösissä, millä voisin kuvata hänen kauhuaan. Poika on aikuinen ja asuu Frankfurtissa, on siis siellä joka päivä. No, olenhan minäkin asunut Frankfurtin naapurikunnassa peräti kahdeksan vuotta, niin ettei seutu minulle tuiki tuntematon ole... Pitihän sitä luvata, etten ikinä enää... Ja oikeassahan hän on. "Mikset ottanut taksia!" poika huokaili. Sen jälkeen olen kyllä muistanut taksin ottaa.

Seuraavana aamuna jatkoin sitten matkaa paikallisjunalla auton myyjän luo. Kaikki hyvin siellä: auto vaihtoi omistajaa, kuten rahatkin.

Myyjä kutsui aterialle ja siinä juteltiin niitä näitä. Ja seurasi ne tuhat kysymystä Suomesta, tietenkin.

Myyjä kertoi omasta ammatistaan: hän hioo hevosten hampaita. "Siis mitä?" "Hevoset purevat hampaansa vinoiksi, kun vanhenevat, Se on aivan luonnollinen ilmiö. Kanadalaiset ovat keksineet, että kun hevosen hampaat ovat suorat, hevonen syö paremmin, voi paremmin, pysyy terveenä ja saa kaikessa parempia tuloksia. Asiakkaat ovat ratsuja ja ravihevosia ja omistajat onnellisia. Kanadassa voi opiskella hevosen hampaiden hoitoa."

En ollut koskaan kuullutkaan mitään noin hullunkurista, mutta enhän tiedäkään hevosista yhtikäs mitään. Asiaa jonkin verran pengottuani asiassa onkin vinha perä. Tämä mies kertoi kulkevansa ympäri Eurooppaa, sillä ne asiakkaat, joita hänellä on, suosittelevat häntä vaikka mihin. Suomessa ei tällaista vielä ole, ehkä voisin suositella hevosen hampaiden hoitoa Suomessa...?
http://www.pznew.vorortseiten.net/de/index.html

Kuka teistä uskaltautuisi tätä omalle hevoselleen kokeilemaan? Suosituksia tällä miehellä on vaikka millä mitalla.

Mitä tästä opimme?
1) Sitä saa mitä tilaa.
2) Olen aina oman maani lähettiläs, menenpä minne tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti