lauantai 8. toukokuuta 2010

Lottovoitto ja muuttoni paratiisiin

Anonyymi kirjoittaa kommentissaan maahanmuuttokeskustelussa 15.1.2010 http://annakontula.blogspot.com/2010/01/koko-maahanmuuttokeskustelu-ihan.html :

”…miten Suomi on hyötynyt mm. seuraavista maahanmuuttaneista? Monet supisuomalaisiksi mielletyt yritykset kuten Enso-Gutzeit, Stockmann, Fazer, Sinebrychoff, Finlayson tai Fiskars ovat maahanmuuttajien tai heidän jälkeläistensä 1800-luvulla perustamia. Jos heiltä olisi evätty lupa muuttaa Suomeen olisiko meillä sitä teollisuutta, johon Suomen talouskasvu vahvasti tukeutui? Ei olisi myöskään tunnettuja suomalaisia laulajia, joiden suku on siirtynyt tänne ulkomailta.

On ihme, että joku yleensä vapaaehtoisesti tulee Suomeen, kun niin moni suomalainen haaveilee talosta Espanjassa ja viettää talvet jossain muualla kuin kylmässä pohjolassa.”

He kaikki joutuivat tappelemaan vallitsevaa yhteiskuntaa vastaan, mutta suuresti sen hyväksi, saadakseen olla Suomessa. Olisi varmaan parempi, jos edelleenkin eläisimme luontaistaloudessa. Kaskeaisimme pellot, kasvattaisimme pellavat ja lypsäisimme kantturat. Ayshire-rotuhan on jo ulkomainen, kuten Leghorn-kanarotukin. Jopa niin pitkälle on menty, että systemaattisesti ja virkavaltaisesti lahdataan ainoat suomenkarjan naudat. Ja juuri ostamani suomalainen pullapitko olikin tehty Virossa.

Miten olisi supisuomalainen kansallisjuomamme kahvi, jos ei Paulig olisi Suomeen tullut?

Entäpä kansallisruokamme keitetyt perunat? Oli joku espanjalainen Kolumbus, joka lähti etsimään Intiaa meren taakse.

Monikohan tietää, että supisuomalaisen leipämme ei ole ollenkaan suomalaista, vaan 80% rukiista tuodaan ulkomailta.

Ja onhan näitä… Ei olisi Donneria eikä Wuolijokea… ei Mannerheimia eikä Sibeliusta...

Jopa Suomen kansallislaulun on säveltänyt saksalainen, Frederik Pacius.

Agricola sentään oli suomalainen. Vaan impulssinsa raamatun kääntämiseen ja suomen kielen kirjoittamiseen hän sai saksalaiselta Lutherilta... Edelfeld ja Gallen-Kallela hakivat mallinsa Ranskasta ja Leino Saksasta. Bauhausista ja Alvar Aallosta kirjoitinkin jo viime viikolla. Venäläinen oppilaani pitäessään esitelmää Kirkasta oli yllättynyt, että Kirka olikin venäläinen.

Kaikki nämä tappelivat samalla tavalla maahanmuuttajina kuin minä nykyisin. Tai siis, minähän olenkin paluumuuttaja, mutta auta armias, jos en puhuisi paikallista murretta! Niihä tää männöö, et mitkää vanhat merkit ei ennää pijä paikkaasa, mut semmie tiijän et ko lummee kussoo ni siihe tulloo reikä.

Toinen puoli tarinaa ovat suomalaiset maastamuuttajat. Suomalaiset ovat pilvin pimein aikoinaan muuttaneet Amerikkaan ja Ruotsiin ja nykyisin tosiaankin muuttavat Espanjaan. Eikä ihme.

Suomessa asuu noin viisi miljoonaa ihmistä, Suomen rajojen ulkopuolella noin miljoona. Jos kaikki ulkosuomalaiset päättäisivät äänestää samaa puoluetta, niin heti sillä hetkellä romuttuisi koko Suomen poliittinen järjestelmä. Siksi varmaan äänestäminen ulkomailla on tehty niin äärettömän hankalaksi?

Ulkosuomalaisparlamenttia, jossa minäkin olen vaikuttanut, on sentään kiitettävästi kuultu: saatiin aikaiseksi kaksoiskansalaisuus ja vanhan kansalaisuuden takaisinsaaminen sekä oikeus Suomen kansalaisuuteen seuraaville polville. Samoin saatiin eläkkeiden verottaminen ulkomailla samalle tasolle kuin kotimaassakin. Näin, kun ulkomailla asuva väki liittäytyi yhteen.

Nyt ei puutu muuta kuin ulkomaisen rahan salliminen Suomeen. Siis muillekin kuin isoille. Investointirahoja kun ei omassa maassa ole, niin on pakko turvautua muihin maihin. ”On Suomi köyhä, siksi jää”. Tällä vauhdilla Suomi jää keksimään pyörää yhä uudestaan. Olen viime aikoina nähnyt rahan kotiuttamisen Suomeen ihan käytännön tasolla, enkä tiedä pitäisikö nauraa vai itkeä. Kaukana, kaukana ovat suomalaiset pankit kansainvälisistä standardeista ja korruptio kukoistaa.

Haloo Suomi, missä menee energiapolitiikka? Miksi innovaatioita ei oteta käyttöön? Iso virkamieskoneisto ja suomalaiset nynnypankit hallinnoivat rahoja, virkamiehet eivät tiedä miten niitä käyttää. Rahaa on, mutta EU-rahat palautetaan Brysseliin, kun ei tiedetä miten niitä haetaan. Haloo kehitysyhtiöt, ketä varten olette olemassa? Mihin tarvitaan Keski-Euroopan maihin verraten kymmenkertainen virkamieskoneisto?

Puhun vain omasta kokemuksestani ja asiakkaitteni äänellä ja ihmettelen, miten Suomi aikoo selvitä tässä maailmassa. Luukku kiinni ulkomaailmaan?

Millainen onkaan puhdasrotuinen suomalainen, kun geneettisesti suomalainen on samanlainen kuin keskieurooppalaisetkin. Rodullisesti suomalaiset eivät ole lappalaisille sukua, mutta kielellisesti ovat. Kielellisesti suomalaiset eivät ole keskieurooppalaisille sukua, mutta rodullisesti ovat. Missä ja millainen mahtaa sitten olla se suomalaisten oma rotu? Sehän on kuin arjalainen rotu, rotu jota ei ole: enemmän sekarotuinenhan suomalainen ei enää voisi olla.

Saksalainen postikortti ilmaisee ulkomaalaisasiat nasevasti, jotenkin näin:

Kirjaimesi latinalaiset,
numerosi ja lääketieteesi arabialaiset,
kahvisi afrikkalainen,
uskontosi juutalainen,
posliinisi kiinalainen,
autosi japanilainen,
vaatteesi turkkilaiset,
ruokasi italialainen,
mausteesi intialaiset,
bensiinisi venäläinen,
mutta naapurisi ”perkeleen mamu”?

1 kommentti:

  1. Aloin äsken lukea blogiasi, ja hämmästyin että näin raikasta ja avointa tekstiä Suomen kielellä..! Sitten tajusinkin ulkosuomalaistaustan; no ilmankos.

    Suomi on aika käsittämätön maa tällä hetkellä.

    Ongelmiin tarjotaaan ratkaisuksi eristäytymistä muusta maailmasta, ja "puhdasta" suomalaisuutta. Ulkomaiden asioista ei täällä paljon puhuta.

    Tämän päivän (17.5) Turun Sanomissa on minusta hyvä analyysi aktiiviseen unohtamiseen ja maaanisuuteen perustuvasta kansallisesta minäkuvastamme, "Suomalaisia elämän taistelussa-"

    VastaaPoista