perjantai 18. kesäkuuta 2010

Treffipalstan sätissä: "Mistä sinä olet kotoisin?"

Ei liene yllätys, että kun kerran nettideittailukirjankin kirjoitin, niin myös nettideittailin. Suomi24 oli aikoinaan, ennen näitä kummallisia hankalia muutoksia, hyvä sättikanava.

Asuin Saksassa. Muutama vuosi sitten näin netissä mielestäni hyvin komean miehen, ikäiseni, ulkomaita kokeneen ja sitä rataa. Katselin kuvia ja kirjoitin hänelle pistävän viestin, tyyliin ”olet varmaan auervaara”. Vastaukseksi sain kuitenkin ihan fiksun kirjeen, jossa kerrottiin, että ei, hän etsii oikeasti partneria, mutta kysyntää kyllä on: juhannuksena vallan 70 naista halusi sättäillä hänen kanssaan.

Jaaha. Minä en ainakaan sitten ole se 71. kandidaatti! Ja jätin asian sikseen.

Vaan hänpä näki minut sätissä ja halusikin keskustella minun kanssani. No, mikä ettei. Selvästikin inhottava tekstini oli poikennut harmaasta massasta.

Tietenkin ensin kysytään hyvin yleisiä asioita. Parin lauseen jälkeen kysyin – ja tätä en ollut koskaan ennen kysynyt keneltäkään: ”Mistä sinä olet kotoisin?” Mies ei vastannutkaan, että Lappeenrannasta. Vaan vastasi: ”Tuomojalta.”

Minulla veret seisahtuivat. Tuomojalta? Maailmassa on vain yksi kylä, jonka nimi on Tuomoja. Sieltähän minäkin!

Seuraava kysymykseni: ”Kuka sinä olet”?

Lapsuuden leikkikaverini! Aiemmin kerroinkin jo, että Tuomojan kylä oli kahden kunnan puolella ja välissä kanava ja Tuomojan sulku ja silta. Aina uuden kanavan avaamiseen eli pioneerisillan purkamiseen asti 1968 kyllä oli yksi, sen jälkeen se erosi kahdeksi, jolloin me läntisellä puolella asuvat kävimme koulumme Lappeenrannassa, ja itäisellä asuvat Joutsenossa. En siis ollut nähnyt tätä sättikaveriani neljäänkymmeneen vuoteen.

Meistä ei tullut eikä tule paria, vaikka kummankin sukulaiset olisivat siitä kovasti tykänneet. Mutta tarina ei kuitenkaan loppunut tähän!

Tokihan tapasimme, vanhat naapurit. Juttelimme maailman menosta. Minulla on Saimaalla huonossa kunnossa oleva mökki, jonka katto vuosi. Toisaalta, emme käy mökillä kuin korkeintaan kerran vuodessa, siihen asuimme minä ja lapseni ihan liian kaukana, Saksassa, enkä minä välitä mökkeilystä isommin muutenkaan. Mihin minä mökkiä, kun asun jo valmiiksi kauniilla paikalla, Bodenjärven rannalla. Pyysin tätä vanhaa tuttuani etsimään minulle katon korjaajan, rakennusalalta kun on. Hän kävi katsomassa tilanteen ja oli sitä mieltä, että katto on kiireesti korjattava.

Kun pyysin tarjousta, hän esittikin minulle vastatarjouksen. Jos hän saa viettää kesää mökillä, niin siitä hyvästä hän korjaa katon ja huoltaa rakennukset muutenkin. Äitini piti järjestelmää aika kummallisena. Kuitenkin se on toiminut. Mitä vanha tuttu leikkikaveri muuta tekisi kuin hoitaisi asiansa?


Kuva © Markku Tikka

Sellaista(kin) tapahtuu kun sättäilee. Vai siksikö että pitää silmät ja korvat auki?

J.K. Ai ettei tuota sanaa kirjoiteta ”sätti”? Mistähän on saanut alkunsa sellainen supisuomalainen sana kuin vaikkapa teippi? Tai brändi vallan? Apteekki? Hotelli? Taksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti