keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Helsinki – Amsterdam - Konstanz

Hollantilainen Allensbachin naapurini ja ystäväni Marijke sai mieheltään syntymäpäivälahjaksi pakettimatkan Helsinkiin. Marijke soitti minulle ja pyysi kertomaan Helsingistä, minne kannattaisi mennä, mitä tehdä ja sen sellaista turistille tarpeellista. Valitettavasti olin tuolloin tien päällä ja ilmoitin etten ehdi tapaamaan. Kysyin milloin hänen lentokoneensa laskeutuisi Helsinkiin, tulisin heitä vastaan.

Yllätys heille oli melkoinen! Olin tosiaankin Marijkea ja Henkiä vastassa Helsingissä, vaikka olin heidän naapurinsa Saksassa. Itse asiassa minun piti kyllä muuttaa suunnitelmiani, mutta minähän olen yllätyshullu, tykkään järjestellä ystävilleni kaikenlaisia juttuja, ja joskus pitää sen takia muutella omia suunnitelmiaan.

Opastin heitä ensihätään ja kutsuin heidät sitten Eliteen illalliselle. Kutsuin myös Helsingissä asuvan ystäväni Larisan, vietimme mukavan illan yhdessä.Maailma on varsin pieni paikka: samassa ravintolassa illasti samana iltana Larisan jyväskyläläinen ystävä, jonka firmalle olin vuosia sitten tehnyt paljon käännöksiä, toimeksiantajaa itse asiassa koskaan aikaisemmin tapaamatta… !

Kiitokseksi ja vastapalvelukseksi Marijke ja Henk lupasivat minulle kaupunkikierroksen ja yöpymisen asunnossaan Amsterdamissa. Kuten elämä menee, he eivät ole vieläkään pystyneet lupaustaan lunastamaan, mutta se ei johdu heistä. Amsterdamissa tosin olen käynyt. Se onkin hyvin viehättävä kaupunki ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen!Marijken ja Henkin nuorempi tytär opiskeli Amsterdamissa kansainvälisessä yliopistossa diplomaattilinjalla. Hänestä tuli diplomaatti.

Nyt sitten sain kutsun Marijken pyöreille syntymäpäiville Konstanziin elokuussa. Totta kai menen! Katsokaa ihmeessä ravintola Seerheinin panoraama täältä: http://www.seerhein.com/

Ravintola on entinen upseerikasino suoraan Reinin rannalla. Vaikka Elite miten on taiteilijoiden kohtauspaikka, ja hyvä niin, on sekä ravintola Seerhein että itse Seerhein jotain muuta…

Seerhein on se osa Reininjokea, joka laskee Bodenjärvestä ulos. Virtaus on melkoinen. Konstanzin kaupunki jää joen molemmille puolille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti