tiistai 6. maaliskuuta 2012

Ensimmäinen tilaisuusEnglanninkieliseltä maahanmuuttajafoorumilta poimittua.
http://immigrantnetworks.ca/post/the-first-opportunity


Kuva: http://www.varbak.com/bild/bilder-w%C3%BCtender-stier


Nuori mies halusi mennä naimisiin maanviljelijän kauniin tyttären kanssa. Hän meni maanviljelijän luo kysyäkseen lupaa.

Maanviljellijä katsoi häntä ja sanoi: “Poikani, mene pellon laitaan navetan luo. Lasken irti kolme sonnia, yhden kerrallaan. Jos saat kiinni yhden sonnin hännästä, saat mennä naimisiin tyttäreni kanssa.”

Nuori mies meni navetan viereen odottamaan ensimmäistä sonnia.

Navetan ovi avautui ja ulos ryntäsi iso, kiukkuisin sonni mitä nuori mies oli ikinä nähnyt. Hän päätti, että seuraava sonni voisi olla parempi valinta, ja niin hän meni syrjään ja antoi tämän sonnin juosta takaportista pellolle.
Kuva: http://www.varbak.com/bild/bilder-w%C3%BCtender-stier

Navetan ovi avautui uudestaan. Ikinä nuori mies ei ollut nähnyt mitään niin suurta ja voimakasta koko elämänsä aikana. Sonni kuopi maata, mylvi, kuolasi ja katseli nuorta miestä. Olipa seuraava sonni mitä hyvänsä, tätä hän ei ottaisi. Hän säntäsi syrjään ja antoi tämänkin sonnin juosta takaportista ulos pellolle.

Navetan ovi avautui kolmannen kerran. Hymy nousi nuoren miehen kasvoille. Tämä sonni oli heikko ja pelokas ja pienin sonni mitä nuori mies oli ikinä nähnyt. Tämä se on! Kun sonni juoksi ulos, mies asettui sopivasti ottamaan hännästä kiinni ja hyppäsi juuri oikeaan aikaan sonnin luo… mutta sillä ei ollut häntää!

Elämä on täynnä tilaisuuksia. Joitakin on helppo käyttää, joitakin vaikea. Mutta kun ne tilanteet ovat menneet – usein odottaessamme parempia – ne eivät ehkä koskaan enää palaa.

Tartu siis aina ensimmäiseen tilaisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti