sunnuntai 4. elokuuta 2013

Wacken Open AirWacken Open Air on metallimusiikkiin kolmipäiväinen festivaali, joka järjestetään joka vuosi elokuussa Schleswig-Holsteinin osavaltiosssa Itzehoen kaupungin ja Kielin kanavan lähellä pienessä Wackenin kylässä ja sitä ympäröivillä pelloilla. (Wikipedia)

 


Tänäkin vuonna festivaaleilla oli yli 75 000 lipun ostanutta kävijää, ja tapahtuman liput olivatkin jo viime vuoden syyskuussa myyty loppuun kuten joka vuosi; lisäksi paikalla oli 9500 muuta osanottajaa, esiintyjiä, toimihenkilöitä, turvapalvelua, lehdistöä jne. Kaikkiaan esiintyi 120 bändiä. Lippu maksoi € 150. Festivaali on maailman suurin metallimusiikkifestivaali. Wackenissa itsessään on 1800 asukasta.

Lauantaina 3.8.2013, esiintyi Nightwish.  Sitä ennen Alice Cooper.  Esiintyjiä tänä vuonna myös Deep Purple, Doro Pesch, Rammstein ja Motörhead. Nightwish on hyvin suosittu Saksassa. Kuten kaikki muukin suomalainen popmusiiskki tätä nykyä, olipa se mitä roskaa tahansa. Takavuosina kuulin usein suomalaisten kehuvan, että ”se ja se” valloitti Saksan. Tuolloin kukaan saksalainen ei ollut aina kyseisestä asiasta ikinä kuullutkaan, maa kun on iso ja hajanainen ja monimuotoinen. Nyt tilanne on toinen, kiitos isolla rahalla tehdyn markkinointityön jotain 15 vuotta sitten. Hyvä markkinoija!

Vielä Wackenin lähellä asuessani tuolloin vielä alaikäinen nuorin poikani halusi festarille, mutta ei koskaan kuitenkaan käynyt, kun ennen käyneet niin kovasti varoittelivat, lähinnä sään takia. Sadevuonna 2007 festari oli hukkua liejuun…   Nuorisosuojelulaki määrittelee hyvin tarkasti, minkä ikäinen nuori saa tehdä mitäkin. Alle 18-vuotiaan esimerkiksi on oltava kotona puoliyöhön mennessä. Tässä tapauksessa 16-18-vuotiaan on tietenkin oltava teltassa.  Alle 16-vuotiaille sitten omat määräyksensä.   Alkoholin ostamiseen pätevät nämä lait myös, mutta valitettavan usein niitä ei myyjän puolelta noudateta.  Tosin voi kysyä, miksi Suomessa alkoholin kulutus on kasvanut, samanaikaisesti kun se on Saksassa vähentynyt, vaikka alkoholia saa jokaisesta maitokaupasta?

Lehdistöstä luin: poliisin mukaan festari oli tänä vuonna sujunut rauhallisesti.  Yksi 52-vuotias oli kuollut luonnollisen kuoleman, mitään väkivaltaan liittyvää ei ole läytynyt. Lämpötilaa oli yli 30 astetta ja hyvin monet kärsivät kaikenlaisista verenkiertohäiriöistä. Yksi 22-vuotias loukkaantunut pahasti käsitellessään  viallista kaasukeitintä. Lisäksi varkauksia ja pieniä tulipaloja.  Lasipulloja ei saa alueelle tuoda. Poliisi pysäytti Ruotsista matkustaneen pikkubussilastillisen lähes romukuntoisen ja jarruttoman auton takia. Huolimatta tavallisen kansalaisen mielestä pelottavasta ulkonäöstään, tukasta, tatuoinneista, maskista – metallifänit ovat erittäin rauhaa rakastavaa väkeä, sanoo poliisi. Mutta ovathan nuo kontrollitkin tiukkia. 


Ensi vuoden, 25-vuotisjuhlavuoden info löytyy täältä: http://www.wacken.com/de/woa2014/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti