maanantai 25. marraskuuta 2013

Saksalaisia keksintöjä. Aspiriini

Saksan valkoinen ihme.

Bayer kehitti vuonna 1897 ensimmäisen kipulääkkeen, jolla oli hyvin vähän sivuvaikutuksia. Aspiriini on maailman eniten käytetty lääke kipuun, kuumeeseen ja tulehduksiin. Aspiriinia tuotetaan maailmassa noin 50.000 tonnia, ja Bayer tuottaa vuosittain siitä yhä noin 12.000 tonnia.

Auch in Leverkusen war das Bayer-Luftschiff Ende Februar als himmlischer Botschafter unterwegs. 

Tänä vuonna Bayerin ilmalaiva on kiertänyt maailmaa  Bayerin 150-vuotisjuhlan johdosta. Kuva Leverkusenista, josta ilmalaiva tämän vuoden helmikuussa. Bayer perustettiin vuonna 1863.

Alussa oli kaksi ystävää, paljon ideoita ja kaksi keittiöhellaa. Kauppias Friedricih Bayer ja värjäri Johan Friedrich Weskott alkoivat kokeilla ja keksivät, miten fuksin-väriainetta tehdään. 1.8.1863 miehet perustavat Wuppertaliin yrityksen "Friedr.Bayer et. comp." - joka oli alku suurille tuloksille. 

"Se mikä alkoi pienenä kokeilevana väritehtaana, on tänään maailmanlaajuinen yritys, jossa työskentelee 110.000 työntekijää", kertoo hallituksen puheenjohtaja Dr. Marijn Dekkers. "Menneinä 150 vuotena Bayerin keksinnöt ovat auttaneet parantamaan ihmisten elämänlaatua. Suuri menneisyys on meille tuleivaisuuden sitoumus - tehtävämme mukaisesti: 'Bayer: Science for a better life' (Bayer: tiedettä paremman elämän puolesta)".   

Suomen Bayerista voi lukea täältä. http://www.bayer.fi/scripts/pages/fi/yritys/index.php

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti