perjantai 14. huhtikuuta 2017

Ristiinnaulitulla miehellä oli ollut jo aiempia hankaluuksia viranomaisten kanssaMielipide, Alexandra Petri
Washington Post, 12.4.2017 (osittainen käännös)

 
Uskon, että tällä tavalla me kirjoitamme nykyisin rikollisuuden uhreista.

Miehellä, joka torstaina vangittiin ja tuomittiin Pontius Pilatuksen edessä, oli sekava tausta.

Tällä työttömällä noin 30-vuotiaalla Lähi-Idästä kotoisin olevalla, todennäköisesti avioliiton ulkopuolella tallissa syntyneellä miehellä oli ollut jo aiempia hankaluuksia paikallisten viranomaisten kanssa rauhan häirinnästä, ja hän oli paljon ollut tekemisissä epämääräisen uskonnollisen ryhmän jäsenten kanssa. Hän oli viettänyt suurimman osan ajastaan seksityöläisten ja rikollisten kanssa.

Hänellä oli ollut useita aiempia yhteenottoja paikallisten viranomaisten kanssa – varsinkin kaupungin keskustassa käydyn tapauksen johdosta, jossa hän rikkoi useiden virallisten rahanvaihtajien ja linnunmyyjien pöytiä. Hän oli myös käyttänyt väkivaltaista kieltä, väittäen, että hän voisi tuhota temppelin ja jälleenrakentaa sen.

Vangitsemisensa aikoihin hänellä ei ollut ollut kotipaikkaa moniin vuosiin. Sen sijaan hän eli kiertolaisena, jolloin hän yöpyi ystävien kodeissa ja puolsi varallisuuden tasaisempaa jakamista.

Viranomaiset olivat kiinnittäneet häneen huomiota useamman kerran, sillä hän jakeli ruokaa ilman lupaa, moitti julkista käyttäytymistä ja otti osaa naurettaviin vesiseremonioihin.

Monet sanovat hänen julman rangaistuksensa valtion taholta olevan suhteettoman suuri eikä se liity mihinkään näistä yllä kerrotuista tapahtumista.

Mutta toisaalta: eihän hän enkeli ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti