maanantai 7. kesäkuuta 2021

Nuoriso ja kestävä kehitys?

Erinomaisesti sanottu Skynews Australian toimittajalta nuorille, jotka joku aika sitten osoittivat mieltään ilmaston puolesta:

"Te olette ensimmäinen sukupolvi, jossa on ilmastointi jokaisessa luokkahuoneessa, oppituntinne ovat tietokonepohjaisia, jokaisessa huoneessa on televisio, voitte käyttää sähköisiä välineitä koko päivän. Kouluun kävelyn sijaan käytätte kaikenlaisia polttomoottoriajoneuvoja. Olette ihmiskunnan historian suurimpia kulutustavaroiden kuluttajia. Ostatte jatkuvasti uusia vaatteita, sehän on mielestänne trendikkästä, vaikka viime vuoden vaatteet ovat edelleen aivan kunnossa. Tuskin kukaan teistä korjaa vaatteitanne. Teillä ei ole aavistustakaan, kuinka rikkinäinen vetoketju vaihdetaan, puhumattakaan siitä, miten ompeluneulaa käytetään. Mitä vain ei tarvita, se heitetään pois. Protestinne ilmoitetaan digitaalisesti ja sähköisesti. Matkapuhelimenne ja tablettinne ovat verkossa 24 tuntia vuorokaudessa. Kaikilla sähköisillä leluillasi olette suurimpia sähkön kuluttajia.

-Ennen kuin protestoit, sammuta ilmastointisi, kävele kouluun, sammuta matkapuhelimesi, tietokoneesi, Xboxisi, PS4-tietokoneesi ja lue kirjoja, tee omat voileipäsi sen sijaan, että ostat ne valmiina muoviin pakattuna. Sitähän et tietenkään tee, koska olet itsekäs, huonosti koulutettu, manipuloitu niiden toimesta, jotka hyötyvät sinusta, ja kuitenkin sanot, että toimit jalosti samalla kun pidät hauskaa ja nautit mitä hulluimmista länsimaisista ylellisyyksistä. Herää ja pidä suusi kiinni – ota selvää faktoista ennen kuin protestoit ja alat muuttamaan maailmaa, äläkä julista niitä ihmisiä syyllisiksi, jotka ovat eläneet kestävällä tavalla koko elämänsä." 

 


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti